Mobil Kullanıcı Sayısı, Üçte İkilik Orana Ulaştı!

Artık herkesin elinde bir mobil cihaz bulunduğu düşünüldüğünde, açıklanan son rakamlar herhalde kimse için sürpriz olmayacaktır!

Mobil, dünyayı ele geçiriyor!

Bu yılın daha önceki dönemlerinde GSMA, 2017 için yıllık "Mobile Economy" raporunu sunmuştu ve bu raporda 2017'nin ortalarında Dünya genelinde beş milyar mobil kullanıcı olacağı tahmin edilmekteydi. Şimdiyse GSMA tarafından yapılan açıklamaya göre beş milyarıncı mobil abone gerçek zamanlı veriler aracılığıyla doğrulandı ve bu da Dünya nüfusunun üçte ikisinin bir mobil hizmete bağlı olduğu anlamına geliyor.

Mobil Kullanıcı Sayısı, Üçte İkilik Orana Ulaştı!
Bölgelere göre tekil mobil kullanıcı sayısı, Q2 2017, GSMA IntelligenceGSMA Intelligence

Mobil endüstrisinin beş milyar sınırına ulaşması sadece birkaç on yıl aldı ve son bir milyar kullanıcı sadece son dört yıl içerisinde katılım gerçekleştirdi. GSMA yöneticisi Mats Granryd'in söylediği üzere "bugün mobil gerçekten küresel bir platform" ve Dünya'nın her köşesindeki insanlara bağlantı ve belki de daha önemlisi sosyal ve ekonomik fırsatlar sunuyor.

Daha önce de tahmin edildiği gibi bu büyüme temel olarak Hindistan gibi devasa Asya piyasaları tarafından taşınmaktaydı. Hatta şu andaki mobil abonelerin yaklaşık %55'i Asya-Pasifik bölgesinde yer alıyor.

Hindistan'daki göreceli olarak düşük abone oranından dolayı ülkenin 2020 yılına kadar büyümeye 310 milyon yeni üye ile liderlik etmesi bekleniyor. Aynı zaman içerisinde GSMA, Dünya'nın 5.7 milyar tekil mobil aboneye sahip olacağını tahmin etmekte...

Okuyucu Yorumları