Mobil oyunlara Nintendo sürprizi!

Oyun dünyasının dev markası Nintendo, cep telefonu oyunlarını yeni bir döneme taşıyacak önemli bir sürprizin peşinde!

Mobil oyunlara Nintendo sürprizi!

Giderek düşen el konsolu satışlarına ve büyüyen mobil oyun pazarına bakıp da, bu ikisinin bağlantılı olabileceğini düşünmemek elde değil. Ancak modern akıllı telefonlarda tuş olmaması, özellikle aksiyon oyunları söz konusu olduğunda, telefonları özel bir el konsolunun yerini almak için oldukça kötü bir seçenek haline getiriyor.

El konsollarının ustası olan Nintendo da, artık Miitomo ve Pokemon Go ile mobil oyun alanına adım atarken, bu durumun farkına varmış durumda. Yakın zamandaki bir hissedarlar etkinliğinde konuşan kıdemli Nintendo yöneticisi Shinya Takahashi "akıllı cihaz uygulamaları için fiziksel kontroller bulunmakta ve bizim de yeni bir şey geliştirmemiz gerekiyor" cümlesini kurmaktaydı. Yönetici, bu cümlelerin ardından fiziksel kontrol koluna sahip olmayan cihazlarda aksiyon oyunlarının zorluğundan bahsetti. Tüm bu açıklamalar, akıllı telefon ve tabletler için Nintendo'nun özel kontrol cihazları üreteceği şeklinde yorumlandı.

Her ne kadar akıllı telefonlar için özel kontrol kolları bir süredir var olsa da, hiçbir zaman "tutulan ürünler" haline dönüşmediler. Bu durum da çoğu akıllı telefon oyununun dokunmatik ekranlar düşünülerek üretilmesine sebep olmaktaydı.

Eğer Nintendo'nun önerdiği kontrol kolu gerçeğe dönüşür ve başarılı olursa, yeni nesil bir akıllı telefon oyunu dönemini başlatabilir ve eskiden popüler olan el konsollarına benzer bir deneyimi geri getirebilir...

Okuyucu Yorumları