Mobil saldırılar her geçen gün artıyor

Mobil cihazlara yapılan saldırıların sayısı ve kalitesi giderek artıyor!

Mobil saldırılar yükselişte

Giderek mobilleşen dünyamızda siber suçlular da kullanıcıların akıllı telefonlarında depolanan devasa veri miktarının farkına varmış durumdalar. Bu yüzden de kötü amaçlı mobil yazılımlar kullanan saldırıların sayısı giderek artıyor. Kaspersky Lab'ın yeni araştırmasına göre sadece geçtiğimiz yıl içinde bu sayı neredeyse iki katına çıktı.

2017 yılında 66.4 milyon saldırı bulunurken, geçtiğimiz yıl 116.5 milyon sayısına ulaştı ve çok daha fazla eşsiz kullanıcı saldırılardan etkilenmeye başladı. Ancak saldırılan cihaz sayısı artarken, saldırılarda kullanılan kötü amaçlı yazılım sayısı azaldı ve bu da firmanın araştırmacılarının, kötü amaçlı mobil yazılımların kalitesinin daha etkili olduğu sonucuna varmalarına sebep oldu.

Siber suçluların dağıtım stratejisindeki başarıları, sadece saldırı sayısının artışı olarak değil, kötü amaçlı yazılımlar ile karşılaşan kullanıcı sayısı olarak da öne çıkıyor. Geçtiğimiz yıl etkilenen kullanıcı sayısı 774.000 artarak neredeyse 10 milyona ulaştı.

Kaspersky Lab'ın belirlediği en tehlikeli büyüme ise Trojen-Dropper alanında gözüküyor ve bunların oranı neredeyse iki katına çıkarak %8.63'ten %17.21'e ulaştı. Bu kötü amaçlı yazılım türü, özellikle güvenlik duvarı ve anti-virüs yazılımı gibi savunmaları aşarak diğer çeşitli kötü amaçlı yazılımların yüklenmesine imkan tanıyorlar.

Okuyucu Yorumları