Mobil Siteler Vroom ile Işık Hızında Açılacak!

Mobil siteler, Vroom adı verilen yeni sistem sayesinde çok daha hızlı açılacak!

Mobil siteler ışık hızında açılacak!

İnternet üzerinde mobil gezintilerin hızını arttırmak için yapılan çabaların büyük bir kısmının ciddi sorunları oluyor: Örneğin Google'ın Hızlandırılmış Mobil Sayfaları, sayfaları nasıl gördüğünüzü değiştiriyor ve kişisel verilerinizi de riske atabiliyor. Ancak bu sorunlar olmadan performansı arttırmanın bir yolu bulunmuş gibi gözüküyor.

Vroom mimarisi mobil sitelerin nasıl yüklendiklerini optimize ederek iki kat daha hızlı açılmalarını sağlıyor ve sitenin nasıl kurulduğu önemli değil. Bir AMP sayfası bile çok daha hızlı yükleniyor. Bu yöntem, normalde yer alan sıralı işlemin yerine birden fazla siteyi bir kerede yüklemeyi içeriyor.

Genel olarak telefonunuzun internet tarayıcısı siz bütün bir sayfayı görmeden önce yaklaşık olarak 100 tane internet bağlantısını işlemek zorunda kalıyor. Çok sayıda isteğin yapılması ve bol miktarda bekleme de gerekiyor ve bu da süreci yavaşlatıyor.

Ancak Vroom, bir tarayıcının ihtiyacı olan bilgileri paketliyor. Tarayıcınız bilgi istediği zaman sunucu, aynı zamanda gereken diğer kaynakların nerede bulunabileceğine dair "ipuçları" veriyor ve telefonunuzun işlemcisinden mümkün olduğu kadar fazla faydalanmak için gerekli düzenlemeleri yapıyor.

Tahmin edilebileceği gibi bu kodun da ufak bir problemi var: İnternet sunucusunun, verileri nasıl karıştırılacağını bilmesi gerekiyor. Vroom şu anda hazır olsaydı bile (ki değil) sunuculara yayılması bir miktar zaman alacaktı. Ancak sistemin gerçeğe dönüşmesi için oldukça gerçekçi bir şans var gibi gözüküyor. Proje Google'ın Faculty Research Ödülü'nün, National Science Foundation'ın ve MIT'nin desteğine sahip.

Okuyucu Yorumları