Mobil telefonlar için PES 2009 yolda!

Konami'nin başarılı oyunu PES 2009'un mobil sürümü bu sonbaharda kullanıcılarla buluşacak.

Cebe futbol şöleni!

Ünlü Japon firması Konami'den yapılan açıklamaya göre mobil telefonlar için geliştirilen Pro Evolution 2009 (PES), bu sonbaharın başlarında kullanıcılarla buluşacak.

Glu Mobile tarafından yayınlanan ve sonbaharda dağıtımı öngörülen PES 2009, PES 2008'de görülen başarıdan sonra devamının yayınlanmasına karar verildi.

PES 2008'in bütün özelliklerini içerisinde barındıran PES 2009, farklı olarak yeni bazı özellikleriyle de kullanıcıların dikkatini çekeceğe benziyor. Yeni sürümle gelen bu yeni özelliklerin başında ise Bluetooth multiplayer mod bulunuyor.

Bu özellik sayesinde birebir maçların kıyasıya yaşanacağının altını çizen Konami yetkilileri, animasyonların, kontrollerin ve sahaların daha da iyileştirildiğine de açıklamasında yer verdiği diğer ayrıntılar oldu.

PES 2009'un resmi olarak sembolü ise Arjantinli futbol yıldızı Lionel Messi oldu. Böylece Barcelona'nın bu as oyuncusu tüm PES 2009 sürümlerinin sembolü olmuş oldu.

PES 2008'in futbol yıldızı ise şu an İngiliz Manchester United takımında top koşturan Portekizli Cristiano Ronaldo'ydu.

PES'in bu yılki yıldızı Lionel Messi

PES'in bu yılki yıldızı Lionel Messi

Ancak bazı PES 2008'in bölgesel sürümlerinde bu yıldızlar değişiklik gösterebiliyor: Örneğin Michael Owen, İngiltere'nin sembolüyken, Ganluigi Buffon İtalya'nın, Didier Drogba Fransa'nın, Jan Schlaudraff Almanya'nın ve son olarak da Lucas Neill Avustralya'nın sembolü oldular.

Mobil telefonlarla beraber PC, PS2, PS3, PSP ve Xbox oyun konsollarına da aynı anda dağıtılacak olan PES 2009'un Wii sürümünün de olması bekleniyor ancak Wii kullanıcıların bunun için diğer konsol sahiplerine göre biraz daha beklemeleri gerekecek.

Mobil telefonlar için geliştirilen birçok futbol oyunu bulunuyor, ancak PES serisi, mobil telefonlarda futbol heyecanını doruk noktasına taşımayı başarıyor.

Okuyucu Yorumları