Modern Warfare 2 katliamı!

Norveç'i kana bulayan cani Anders Behrin Breivik'in ifadesinde CoD: Modern Warfare 2 şoku!

Modern Warfare 2 katliamı!

Son birkaç güne damgasını vuran olayların başında, hiç kuşkusuz Norveç'te yaşanan ve tüm dünyayı yasa boğan katliam geliyor. Katliamda Anders Behrin Breivik isimli cani, tam 85 kişiyi katletmiş ve tüm dünyanın gözlerini Norveç'e çevirmesine neden olmuştu.

Ancak işin içinde çok ciddi bir de suçlama var. İddialara göre Breivik, ifadesinde saldırıya hazırlanırken Call of Duty: Modern Warfare 2 oynadığını ve bu oyundan ilham aldığını söylüyor. Böylece oyunlar, bir kez daha hedef tahtasının tam merkezine oturmuş oluyor.

Bu olay, Modern Warfare 2 için bir ilk de değil. Daha önce, 27 Ocak tarihinde burada yayınladığımız haberimizde de benzer ifadeler bulunuyordu. Domodedovo hava alanında 7 kilogramlık bir patlayıcıyı ateşleyen terörist, 35 kişiyi öldürmüş ve110 kişiyi yaralamıştı. Bunun üzerine bir Rus TV kanalı, saldırıyla Modern Warfare 2'deki No Russian adlı bölümü bir araya getirmiş ve saldırı için dolaylı da olsa oyunları suçlamıştı.

Sonuçta şurası bir gerçek: Oyunların içerdiği şiddet unsuru bu kadar üst düzeydeyken, birileri mutlaka onları suçlamaya devam edecek. Bu suçlamaların ne kadar haklı olduğuna ise kimse kesin bir karar veremeyecek. Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı yazın, yayınlayalım...

Okuyucu Yorumları