Modüler cep "Puzzlephone" ortaya çıktı!

Google'ın modüler telefonu Project Ara'ya yeni, taze bir rakip geldi. İşte Puzzlephone!

Google'a beklenmeyen rakip!

Google, modüler cep telefonu projesi olan Project Ara'ya yeni bir rakip kazandı. Project Ara'yı duyurduğundan beri büyük heyecan yaratan Google, artık modüler cep telefonu alanında tek değil. Circular Devices adında bir firma, Puzzlephone isminde yeni bir oluşum peşinde. Geçtiğimiz yıldan bu yana modüler cep Puzzlephone üzerinde çalışan firma, neredeyse sonuca ulaşmış gibi. Puzzlephone adını verdiği modüler cebin prototipini tanıtan firma, böylece Android kullanıcılarına cep telefonlarının parçalarını söküp takarak güncelleyebilmelerine imkan tanıyacak.

Puzzlephone kabaca üç parçadan oluşuyor. Bunlardan ana parça "omurga" adını taşıyor ve ön yüzünde ekranı, çevresinde hoparlör ve diğer temel alanları bulunduruyor. Arkada ise üstte ve altta iki hazneye sahip olan omurga, buralara beyin ile kalbin takılmasıyla tamamlanıyor. Diğer bir parça olan "beyin" ise elektronik aksamın bir kısmını ve kamerayı taşıyor. Puzzlephone'un "kalbi" de batarya ve işlemci gibi elektronik aksamın diğer kısmını getiriyor.

Puzzlephone ile kullanıcıların her parçayı farklı güçlerde farklı şekillerde tercih ederek kendilerine yeni cepler üretebilmesi amaçlanıyor. Daha hızlı işlemci, daha güçlü kamera ve taze batarya gibi farklı seçeneklerle ceplerini revize edebilecek olan Puzzlephone sahipleri, böylece isterlerse aynı cep telefonunu 2 veya 3 yıl yerine 10 yıla kadar kullanabilme imkanı bulacak.

Puzzlephone için çok fazla beklemeyeceğiz. Telefonla ilgili çalışmalar neredeyse sonlanmış durumda. 2015'in ikinci yarısından sonra muhtemelen piyasada görmeye başlayacağımız Puzzlephone'un Türkiye'ye gelip gelmeyeceği ise şimdilik muamma.

Firma tarafından Puzzlephone için hazırlanan videoyu buradan izleyebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları