Mojang ve Telltale'den yeni bir Minecraft!

Minecraft ile ilgili dedikodular, bomba bir haberle son buldu! İşte 2015'te bizi bekleyen sürpriz!

Çok farklı bir Minecraft!

Microsoft, yakın zamanda Minecraft'ı geliştiren oyun stüdyosu Mojang'ı 2,5 milyar dolar karşılığında satın almış, bu sayede onu geçtiğimiz hafta Windows Phone'a taşımıştı. Microsoft'un bundan sonra Minecraft'la ne yapacağı ise çok merak ediliyordu.

Yapılan dedikodular arasında bir Minecraft filminin geleceği bile vardı, ancak Mojang'ın daha imkansız olarak değerlendirilen bir işle uğraştığı ortaya çıktı: Firma, The Walking Dead, The Wolf Among Us gibi oyunları geliştiren Telltale Games ile birlikte çalışarak Minecraft: Story Mode'u geliştirecek.

Yeni oyun serisi, hikaye tarzında olacak ve Minecraft dünyasında geçecek. Telltale Games'in açıklamasına göre Minecraft: Story Mode, 2015'te konsollara, bilgisayarlara ve mobil cihazlara yönelik yeni bir oyun olacak; Minecraft'a bir eklenti paketi olarak sunulmayacak.

Firmaya göre yeni oyun, "yeni karakterleri, göze tanıdık gelen temalarla birleştirerek tam anlamıyla orijinal bir Minecraft deneyimi oluşturacak". Telltale'in hikaye tarzındaki geçmişi, Minecraft'ın bir kez daha hit olmasını sağlayabilir.

Okuyucu Yorumları