Moto X işlevlerini cebinize getiriyoruz!

Motorola'nın son Android bombası Moto X'te ilk kez gördüğümüz özellikleri kendi cebinize getirin!

Moto X'i cebinize taşıyın!

Motorola uzun soluklu bir bekleyişin ardından Moto X'i geçtiğimiz hafta tanıttı. Moto X, donanımsal özelliklerinden çok diğer ceplerde olmayan yazılımsal özellikleriyle öne çıkıyor. Bazı geliştiriciler ise bu işlevlerin bazılarını şimdiden diğer cepler için baştan yazdılar. İşte uygulamalar yoluyla cebinizde kullanabileceğiniz bazı Moto X işlevleri.

AMOLED cihazlar için aktif uyarılar: AMOLED tabanlı ekranlar, sadece yaktıkları pikseller için pil harcıyorlar. Moto X'teki bir işlev ise ekranınızda siyah arka planda, çok düşük bir pil tüketimiyle uyarılarınızı gösterebiliyor. Benzer bir işlevi AMOLED ekranlı cebinizde ActiveNotifications sayesinde kullanabilirsiniz.

Uygulama şu an sadece Nexus cihazlarında kullanılan Android 4.3'ü destekliyor. Ancak geliştirici, uygulamayı diğer cihazlara getirmek üzere çalışmalarını sürdürüyor.

Bilek hareketiyle çalıştırın: Moto X'in kamera uygulamasını açmak için telefonunuzu biraz sallamanız yeterli. Aynı işlevi Twisty Launcher ile cebinize getirebilirsiniz. Uygulama, Moto X'tekinin aksine hangi hareketi yapınca hangi uygulamanın açılacağını seçmenize izin veriyor.

Mesajları sesli okutun: Motorola, sürüş sırasında size yardımcı olan ve çeşitli görevleri yerine getiren Motorola Assist uygulamasıyla geliyor. Zaman ve konum tabanlı görevleri kendi cebinizde Tasker ile uygulayabileceğiniz gibi, sürüş sırasında Robin ile benzer bir işleve sahip olabilirsiniz. Uygulama sürekli olarak arka planda çalışıyor ve cebinizin önünde elinizi sallayarak onu çağırabiliyorsunuz. Moto X'in "Always Listening" modu kadar iyi olmasa da sesli komutlarla metin mesajlarınızı okutabiliyor ve mesaj yazabiliyorsunuz.

Okuyucu Yorumları