Motorola Afrika’da AIDS’e Dur Demek İçin Red’in Ya

Motorola, kurucuları arasında ünlü rock grubu U2’nun solisti Bono’nun da bulunduğu RED girişimine destek vermek üzere (Moto)Red serisini yaratma kararı aldı. Serinin ilk telefonu olan kırmızı renkli Motorola L7 Bono’nun da katıldığı bir toplantı ile tanıtıldı. (Moto)Red L7 modelinin satışlarından el

Motorola Afrika’da AIDS’e Dur Demek İçin Red’in Ya

Motorola satılan ürün başına 10 Pound bağışta bulunacak. İngiltere’de başlayan çalışmaya İngiliz operatörleri ve cep telefon satıcıları da destek kararı aldı. Kampanyaya destek veren operatörler, (Moto)Red L7 kullanıcılarının aylık faturalarının %5’ini RED’e bağışlayacaklar.

Ortak kurucuları Bono ve Bobby Shriver tarafından geçtiğimiz Ocak ayında ‘Dünya Ekonomik Forumu’nda anons edilen RED girişimi, AIDS ile savaşan Küresel Fon’a (Global Fund) özel sektörün sürekli nakit akışı sağlaması için yaratıldı. RED’i desteklemek isteyen özel şirketler, RED isimli ürün ya da hizmetler sunuyor ve bunlardan elde edilen gelirleri Küresel Fon’a aktarıyor. Bu şirketler arasına katılan Motorola, Londra’da RED kurucusu U2 solisti Bono’nun da katıldığı bir toplantı ile (Moto)Red modeli L7’yi tanıttı. Kırmızı renkte üretilen her bir (Moto)Red satışından 10 Pound Küresel Fon’a aktarılacak. (Moto)Red L7 modeli şu an için sadece İngiltere’de satışa sunuluyor.

Benzeri görülmemiş işbirliği…

(Moto)Red İngiltere’de daha önce benzeri görülmemiş bir ortak destek kampanyasına dönüştü. İngiltere çapındaki cep telefonu operatörleri ve satıcılarının (BT Mobile, Carphone Warehouse, Fresh, O2, Orange, Tesco Mobile, T-Mobile, Virgin Mobile ve Vodafone) desteklediği kampanya ile Küresel Fon’un Afrika’da AIDS ile savaşına büyük kaynak aktarılması bekleniyor. Kampanyaya destek veren operatörler, (Moto)Red L7 kullanıcılarının aylık faturalarının %5’ini RED’e bağışlayacaklar.

(Moto)Red L7’nin tanıtım toplantısında konuşan RED yaratıcılarından Bono; "RED bir 21. yüzyıl fikridir. RED’e destek veren şirketler, son 600 yıl içindeki en büyük sağlık krizi olan AIDS’e karşı yaratıcılıklarını ve finansal güçlerini Küresel Fon’u desteklemek için kullanmaktadırlar ki bu inanılmaz bir destektir. Bu destek sayesinde Küresel Fon, Afrika’da AIDS ile mücadelesini sürdürmektedir.” ifadelerini kullandı.

Motorola Mobil Cihazlar Başkanı Ron Garriques aynı toplantıda yaptığı açıklamada şu bilgileri aktardı; “Motorola, Afrika’da 30 yılı aşkın bir süredir iş yapıyor. Küresel Fon’a verdiğimiz destek ile bu bölgede iş yapan bir şirket olma sorumluluğumuzu, bölgenin gelişimine katkıda bulunarak yerine getirmek istedik. Ayrıca yeni RED modelimiz MOTOROLA L7, insanların Afrika’daki AIDS’e bakışının değişmesine yardımcı olacağına inanıyoruz. Biz kelimenin gerçek anlamıyla insanların ellerline soruna çözüm bulmaya yardımcı olabilecek bir fırsat veriyoruz. Motorola ve İngiltere’deki satış ortakları her bir (Moto)Red L7 cihazının satışından £10 katkıda bulunuyorlar. Ayrıca bugünden itibaren operatör ortaklarımız her bir (Moto)Red L7’den edilecek aylık gelirin % 5’ini Küresel Fon’a aktarmayı kabul ettiler. Böylece tüketiciler yaptıkları her bir arama, her bir SMS gönderme ve her bir internet kullanımı ile her gün Afrika’da AIDS’e karşı açtığımız savaşta bir fark yaratabilecekler."

Küresel Fon tarafından sağlanan son değerlendirme ortalama olarak her bir yeni (Moto)Red bağlantısının ne kadar katkı yapabileceğini gösteriyor. Sadece üç adet cep telefonu satışı AIDS’e yakalanmış bir çocuk için bir yıllık okul masrafı ve günlük sıcak yemek ihtiyacını sağlayabilir, yıllık telefon faturasının % 5’i ise HIV’nin anneden çocuğa geçmesini önleyici 180 tedavi anlamına geliyor.

Okuyucu Yorumları