Motorola Ara ile kendi cebini kendin yap!

Parçalarını seçip kendiniz oluşturabileceğiniz "yap-boz telefon" gerçek olmaya 1 adım daha yaklaştı!

Çok yakında geliyor!

Motorola'nın, "parçaları birleştir, kendi telefonunu kendin yap" konsepti, gerçek olmaya bir adım daha yaklaştı...

Bir "Google hangouts" konuşması sırasında, Motorola CEO'su Dennis Woodside, kullanıcıların işlemcileri, Ram miktarını ve kameraları değiştirebildiği gizemli "Project Ara"nın neredeyse sonuçlanmak üzere olduğunu söyledi. Woodside'ın YouTube'un popüler kullanıcılarından Marques Brownlee'ye kurduğu cümle "Bir (Project Ara) prototipi var ve neredeyse tamamlanmış durumda. Fikir, bir grup bileşeni bir arada tutan bir iskeletin varlığı ve bileşenlerin bu iskelete bağlanıp ayrılabilmesi üzerine kurulu. Eğer konuşanın direkt olarak CPU'ya konuşmasını sağlayacak arayüzler ve protokollere sahip olursak, bütün bunlar kullanılabilir olacaktır."

Woodside, ayrıca önemli bir ipucu vermiş bulunuyor. Hazır olduğu zaman, modüler akıllı telefonlar ve bileşenler, Moto Maker internet sitesi üzerinden satışa sunulacak: "Moto Maker, kullanıcıları dahil etmek ve onlara seçenek sunmak için kurulan daha heyecanlı ve daha uzun süreli bir hikayenin başlangıcı."

Woodside, konuşmasının devamında, Ara ile beraber "Moto Maker"ın iki kuruluş amacını da gerçekleştirme imkanları olduğundan bahsetti. Moto Maker ve Ara'nın birleşmesi ile beraber, kullanıcılara telefonları üzerinde gerçek bir seçim şansı verilmiş olacak ve üretilmesi muhtemel bileşenler üzerinde de kullanıcıların istekleri göz önünde bulundurulabilecek. Woodside'ın konuşmasına göre, ileriye dönük planları, Moto Maker ve Ara'nın tamamen birleşmesini kapsıyor.

Görünen o ki, Motorala bundan böyle tamamen kişileştirmeye yönelik bir yolu tercih edecek. Moto X ile beraber şu anda zaten kullanıcılara kişiselleştirilebilir arka kapaklar, materyaller ve renk paletleri sunulmakta. Project Ara ise bu seçim şansını en üst seviyelerden birine çekerek, dünyadaki teknoloji severlerin uğrak noktalarından biri olabilir...

Okuyucu Yorumları