Motorola: Gerçeğinden önce Çinlisi çıktı

Motorola'nın lüks modeli Aura'nın "gereksiz" özelliklerini çıkartan Çinlilerden "ekonomik" lüks cep!

Karşınızda yeni Çinli!

Geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaştığımız Sany Ericssan cep telefonun üzerinden sadece birkaç gün geçmişken Çinliler yine yaptı: Motorola'nın, özelikle muhtemel fiyatı sayesinde büyük ses getiren yeni modeli Aura'yı kopyaladılar ve bu da yetmezmiş gibi, gerçek üründen önce piyasaya sürdüler.

Görünüşü neredeyse bire bir Aura'ya benzeyen "Wingtech D20" adlı bu Çin malı yeni telefonun en büyük özelliği ise, "gereksiz" lükslerden arındırılmış olması. Örneğin Aura'nın ekranın çizilmesini engellemek için kullandığı kristal yerine plastik bir koruma bulunuyor. Sağlamlık için kullanılan güçlendirilmiş çelik yerine, yine plastik tercih edilmiş. 2 megapikseli çok bulan Çinliler, kamerada da 300K çözünürlüğün yeterli olacağına karar vermiş.

Çakma Aura ne kadara satılıyor?

Çakma Aura ne kadara satılıyor?

Mümkün olan her parçası orjinalinden farklı olarak plastik ile kaplanmış bu Çin malı telefonun teknik özellikleri de tam olarak Aura ile aynı değil. Örneğin Aura'nın 7,5 saat konuşma süresi, Çinli üvey kardeşinde 4 saat. 400 saatlik bekleme süresi ise 120 saat. Ayrıca Çinli modelde, Aura'da bulunan yuvarlak ekran yer almıyor. Sadece ekranın yuvası yuvarlak, içinde ise standart bir ekrana yer verilmiş. Buyrun size ortadan kaldırılmış gereksiz bir özellik daha...

Fakat bu farklılıkların ortaya çıkardığı bir avantaj da yok değil. Bildiğiniz gibi Aura, 4 Aralık'ta 2.000 Dolarlık fiyat etiketiyle piyasada olacak. Wingtech D20'nin ise piyasa fiyatı ise sadece 200 Dolar civarı.

Okuyucu Yorumları