Motorola Razr V4'ün İkinci Ekranı Ne Yapacak

Motorola'nın gizemli katlanan telefonundaki ikinci ekranın ne işe yarayacağı, sanırız ortaya çıktı!

İkinci ekran bu işe yarayacak

Motorola Razr V4 çok yakında dünyanın ilk katlanan ekranlı telefonlarının arasına katılacak. Telefon hakkında henüz çok az şey bildiğimiz açık. Ancak yeni öğrendiğimiz bir şey var: İkinci ekranın nasıl kullanılacağı.

Motorola Razr V4'ün İkinci Ekranı Ne Yapacak

İkinci ekran ile kastettiğimiz, telefonun ana ekranını kapattığınızda görünecek olan ekran. Patent görüntülerine göre bu ekran, telefon açık (katlanmamış) durumdayken arkada kalacak. XDA Developers'a konuşan bir kaynağa göreyse bu ekran, ana ekranda web sayfalarına bakarken sayfayı kaydırmanızı sağlayan bir trackpad gibi kullanılabilecek. Kaynağa göre ikinci ekranda altıya kadar hızlı ayar görüntülenebilecek. Hangi ayarların görüneceğini seçmenize izin verilip verilmeyeceği ise şu an bilinmiyor.

İkinci ekran, istenirse ana ekrandan farklı bir duvar kağıdı kullanabilecek ve çalan medyayı kontrol etmek, saati göstermek ve uyarı vermek için de kullanılabilecek.

Bir başka deyişle ikinci ekran, ana ekranın sunduğu tüm işlevleri sunmayacak. Bu yüzden telefonun tüm yeteneklerine ulaşabilmek için cihazın kapağını açmanız gerekecek.

Tabi ki tüm bunlar, şimdilik birer dedikodudan ibaret. Motorola'nın bir tür katlanan telefon için çalıştığını, firmanın yaptığı açıklamadan biliyoruz. Bilmediğimiz, bu telefonun tam olarak ne zaman piyasaya sürüleceği. Razr V4'ün Şubat'ta tanıtılacağı söyleniyordu ancak bu gerçekleşmedi.

Okuyucu Yorumları