Motorola Samsung'un Unvanını Elinden Alabilir

İlk 5G destekli akıllı telefonu kullanıcılara sunma yarışında sonuç beklediğimizden farklı olabilir!

Dev rakibi Samsung'u çalımlayabilir

Satın alabileceğiniz ilk 5G teknolojisi destekli akıllı telefon Samsung'dan değil, Motorola'dan gelebilir. Kablosuz bağlantının gelecek nesil teknolojisini cebimize getirecek ilk ürünün çıkış tarihi hakkında daha kesin bilgiler ortaya çıktı.

4G-LTE teknolojisini destekleyen Moto Z3 uzun bir süredir satışta ancak bu akıllı telefon ile kullanılabilecek olan 5G Moto Mod bir aydan daha kısa bir süre içerisinde, 11 Nisan'da kullanıma hazır olacak. Ön siparişlerin başlangıcı ise daha erken bir tarihte: 14 Mart 2019.

Motorola'nın 5G teknolojisini Moto Z3'e getiren Moto Mod aksesuarı 350 dolarlık fiyat etiketi ile geliyor. Bu fiyat, aksesuarın bağlanacağı akıllı telefon modeli Moto Z3'ün bazı çevrimiçi satış noktalarındaki fiyatı ile neredeyse denk. Moto Z3, piyasaya 400 dolar fiyat etiketi ile girmişti.

İyi haber ise Moto Z3'ün dağıtım haklarını elinde bulunduran 5G operatörü Verizon'un Moto Mod'u ön sipariş için çok daha uygun bir bedel olan 50 dolarlık fiyat etiketi ile sunacak olması. Operatör, 5G hizmetini ise Go Unlimited, Beyond Unlimited veya Above Unlimited tarifelerini kullanan müşterilerine tarife bedeline ek 10 dolar ücret karşılığında sağlayacak.

Bu noktada bir Moto Mod sayesinde Moto Z3, 5G teknolojisini destekleyen ilk akıllı telefon unvanını kazanabilir. Ancak Samsung'un internet sitesi Galaxy S10 5G modelini şu ifadelerle tanıtıyor: "Devrimsel Galaxy S10 5G: İlk 5G telefonu." Ancak Güney Koreli teknoloji devi, Motorola'nın aksine 5G destekli amiral gemisi modeli için henüz bir piyasaya çıkış tarihi belirtmiş değil.

Samsung'un açıklaması, kutudan 5G teknolojisi desteği ile çıkan bir akıllı telefon arayan kullanıcılar için doğruluğunu koruyor. Motorla Moto Z3 için ise daha doğru bir ifade, "İlk 5G'ye yükseltilebilen akıllı telefon" olurdu. Verizon dahi bu konuda hassas davranarak Moto Z3'ten aynı ifadelerle bahsediyor. Verizon, aynı zamanda kısıtlı bir süre için Samsung Galaxy S10 5G modelinin ABD üzerindeki dağıtım haklarrını elinde bulunduran tek operatör konumunda.

Günün sonunda Moto Z3, kalın ve ağır 5G Moto Mod'u sayesinde kullanıcılarına 5G sinyalini alan ilk kişiler arasında bulunma lüksünü sunacak. Tabii ki bu, kullanıcıların Dünya üzerinde nerede bulunduğuna da bağlı bir durum. Motorola, 11 Nisan'daki piyasaya çıkış tarihi ile Verizon'un ilk 5G Ultra Geniş Bant Mobilite uygulamasını da yakalamış olacak. Uygulama için ABD'deki iki şehir olan Chicago ve Minneapolis seçildi. İyi haber ise Verizon'un 5G ağını 2019 yılında 30 ayrı pazara daha genişleteceğini açıklamış olması.

2019'un sonunda Motorola'nın 5G destekli aksesuarı denemeye değer olacak fakat bu tarihe kadar Verizon'un ön sipariş teklifinin geçerliliğini çoktan yitirecek olduğunu belirtmeye gerek yok. 350 dolarlık bir ücret ile 5G Moto Mod'un kimlere hitap ediyor olacağını ise bizlere zaman gösterecek.

Okuyucu Yorumları