Motorola satıldı! Motorola'nın yeni ailesi...

Bu iki firma Motorola Mobility satın alım anlaşmasının resmi olarak tamamlandığını duyurdu.

Motorola artık yok!

Motorola ile yapılan bu anlaşma, Motorola'nın bünyesinde bulunan yeni nesil akıllı telefonlardan Moto X, Moto G, Moto E ve DROID™ serileri ile Lenovo'yu dünyanın üçüncü büyük akıllı telefon üreticisi pozisyonuna getirdi.

Motorola'nın yönetimi Chicago'dan gerçekleşecek. Anlaşmanın sonuçlandırılması ile Lenovo, 2.800 Amerika'da olmak üzere yaklaşık 3.500 kişilik tasarım, mühendis, satış ve teknik destek departmanlarından oluşan bir şirketi bünyesine katmış olacak.

Lenovo CEO'su ve Yönetim Kurulu Başkanı Yang Yuanqing yaptığı açıklamada memnuniyetini şu şekilde dile getirdi: "Bugün Lenovo ve Motorola'nın tarihinde yeni bir dönem başlattık. Birlikte global akıllı telefon pazarını büyütmeye hazırız. Güçlü bir üçüncülük ile ve pazardaki lider akıllı telefon markalarına iyi bir rakip olarak, pazara ihtiyacı olan seçenek, rekabet ve yeni nesil inovasyon gücünü vereceğiz. Lenovo, net bir stratejiye, harika global yapılanmaya ve üstün bir operasyonel yeteneğe sahip. Motorola ise, Amerika'da ve diğer pazarlarda güçlü bir yere, ikonik marka gücüne, güçlü bir IP portföyüne ve muhteşem yetenekli bir ekibe sahip. İşte bu başarılı bir kombinasyonun habercisi."

Google CEO'su Larry Page ise anlaşma sonrası yaptığı açıklamada ise "Motorola, Lenovo gibi tüm konsantrasyonu ile oyunda olan bir marka ile emin ellerde," şeklinde konuştu.

Yeni yapılanmada bunlar yaşanacak

Yeni yapılanmada bunlar yaşanacak

Lui Jun, Lenovo üst düzey başkan yardımcısı ve Lenovo Mobil Grup Başkanı görevinin yanında Motorola işinin yönetimini de üstlenecek. Motorola duayenlerinden Rick Osterloh ise Motorola'nın başkanlığını ve operasyon şefliğini yürütmeye devam edecek.

Google, Motorola Mobility'nin sahip olduğu patent portföyünün çoğunluğuna sahip olurken, Motorola bu zengin portföy ve diğer özelliklerine ait bir lisans sahibi olacak. Ayrıca 2,000'den fazla patent ve çok sayıda lisans anlaşmaları, aynı zamanda Motorola Mobility markası ve tescilli marka portföyünün de sahibi olacak.

Satın almanın kapanış değeri, $660 milyon nakit ve Lenovo'nun kapanışta Google'a transfer edilen %4.7sine – yaklaşık olarak $750 milyon Amerikan Doları değerinde 519.107.215'e adet payı ile toplamda $2.91 milyar Amerikan Doları şeklinde. Üç yıllık süre zarfında Google'a ödenecek olan $1,5 milyar Amerikan Doları da kalemler arasında. Yaklaşık $ 228 milyon Amerikan Doları, ayrı bir nakit tazminat olarak yakın zamanda Motorola tarafından düzenlenen işletme sermayesi için Google'a Lenovo tarafından ödendi.

Okuyucu Yorumları