Motorola’dan Bas-Konuş Devrimi

Cep telefonu dünyasındaki gelişmeler ışık hızıyla sürüyor. Sektörün yenilikçi şirketi Motorola, bas-konuş cep telefonu portföyüne üç yeni ürün ekleyerek liderliğini devam ettiriyor.

Motorola’dan Bas-Konuş Devrimi

Motorola, Inc. (NYSE: MOT) Bas konuş cep telefonu portföyünü, güçlü dört-bant GSM telefonu V400p, sağlam CDMA telefonu T300p ve zarif CDMA telefonu V65p ile genişletti. Her üç Motorola cep telefonu da, hedef tüketicinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanmış farklı özellikler sunuyor.

Motorola, tüm Kuzey Amerika’da kullanılan ticari CDMA çözümleri ve 2004 yılında bu çözümleri GSM ve CDMA’da tüm dünyaya sunma hedefiyle, bas-konuş teknolojisinde sektörün lider kuruluşu olmayı sürdürüyor.

Motorola, Inc. Kişisel İletişim Sektörü başkanı ve CEO’su Tom Lynch konuyla ilgili açıklamasında: “Bas-konuş cep telefonu portföyümüz sayesinde, bu teknolojiyi benimseyecek ve piyasanın gelişmesini sağlayacak olan tüketici grupları inanılmaz deneyimler yaşayacak. Bas konuş teknolojisindeki deneyimimizin yarattığı güçlü temeller, şebeke operatörlerinin işine yarayacak çözümler üretmemizi ve tüketiciler için ‘olmazsa olmaz’ deneyimler yaratmamızı sağlıyor.” diyor.

Motorola V400p – GSM
Yeni Motorola V400p, benzersiz hoparlörü, bas-konuş kullanıcı ara yüzeyi (interface) ve tek tuş ile cep telefonlarının en fazla ilgi çeken özelliklerini (entegre kamera, yükleme özellikleri, MP3 zil sesleri, vb.) birleştiren tek dört-bant GSM bas-konuş telefon. Bu mucize cep telefonu, özel tasarımı ve zengin özellikleriyle, bas-konuş teknolojisinin Avrupa ve Asya’da yaygınlaşmasını sağlayacak.

Motorola T300p ve V65p – CDMA
Yeni Motorola T300p ve V65p’nin de piyasaya sunulmasıyla, CDMA müşterileri bireysel gereksinimlerini karşılamak için çok-yönlü bir telefon seçeneğine sahip olacaklar. T300p zorlu şartlara göre şekillenmiş tasarımı, kolay iletişim için bas-konuş tuşu ve kullanıcı ara yüzeyi, hands-free iletişim için entegre hoparlörüyle, tamamıyla cep telefonundan çok şey bekleyen tüketicilere göre. Daha zarif bir telefon isteyenler için ise yeni Motorola V65p, zarif metal kapağı ve renkli ekranın yanı sıra bas konuş teknolojisiyle iletişim olanağı sunuyor.

Motorola cep telefonları, dünyanın her yerinde çeşitli operatörler tarafından deneniyor. Operatörler, Motorola’nın bas-konuş teknolojisindeki çözümleri sayesinde müşterilerine bu yeni hizmeti şebekeleri üzerinde karmaşık uyarlamalara gerek kalmaksızın sunabilecekler.

Motorola, bas-konuş özelliği için küresel standartları geliştirme amacıyla Açık Mobil Ortaklık (OMA) gibi küresel standart kuruluşları ile işbirliği yapıyor.

Bas-konuş iletişimden faydalanmak için hem şebekeye bağlı olmak hem de bas-konuş servis planına abone olmak gerekiyor.

Okuyucu Yorumları