Motorola'dan "kırılmayan ekranlı" telefon!

Cep telefonu devinin yeni telefonu, her telefon kullanıcısının korkulu rüyası olan sorunu çözüyor!

Cep devinden kırılmayan ekran

Akıllı telefon kullananlar için korkulu durumlardan bir tanesi, telefona baktığınızda ekranı çatlamış olarak bulmak. Motorola'nın yeni telefonu ise bu soruna yeni bir çözüm getiriyor.

Motorola'nın yeni Droid Turbo 2'si (aslında Moto X Play'in ABD sürümü), sahip olduğu özel "Moto ShatterShield" adlı ekranı sayesinde çatlakları ve kırıkları tarihe gömdüğünü iddia ediyor. ShatterShield, darbeleri emen maddeler içeren beş katmandan meydana geliyor. Motorola, 5,4 inç'lik QHD ekrandaki bu katmanların "çatlamadığının veya kırılmadığının" ispat edildiğini söylüyor. Ancak Droid Turbo 2 şimdilik yalnızca ABD'li mobil sağlayıcı Verizon üzerinden satılıyor.

Yeni ekranın kusursuz olmadığı da anlaşılıyor. Verizon, telefonun ekranı ve entegre kamera lensi için dört senelik garanti sunarken lenste gelecek çizikler ve diğer tür hasarları garanti kapsamına almıyor. Turbo 2'yi satın alanlar için telefonun darbelere ve düşürmelere karşı tam bir koruma sunmadığı konusunda da uyarılıyorlar.

ShatterShield'ın diğer Motorola telefonlarına sıçrama ihtimali de var. Motorola'nın başkanı Rick Osterloh, Cnet'le yaptığı bir röportajda teknolojinin diğer Motorola telefonlarına da gelebileceğini, ancak fiyatı nedeniyle yalnızca amiral gemisi telefonların işleve sahip olacağını söyledi. Osterloh'a göre kırılmayan ekranlı yeni bir telefon için önümüzdeki seneyi beklemeye başlayabiliriz

Okuyucu Yorumları