Motosiklet sürücüleri için teknolojik mont

Motosiklet sürücülerine müjde: Teknolojik mont daha iyi görülmenizi sağlayacak.

Teknolojik mont

İngiltere'de yaşayan Michael Chen isimli genç mucit, geliştirdiği ilginç motosiklet ve bisiklet montu ile uluslararası bir tasarım yarışmasında tam 6.000 sterlin kazandı. New York'ta gerçekleştirilen James Dyson Uluslararası Tasarım Ödülleri gecesinde ödülünü alan Chen, montu geliştirirken ülkemizde de çok sık yaşanan bir sorunun önüne geçmeyi amaçlamış: Motosikletlerin trafikte görülmemesi.

Montun içerisine küçük led ışıklar yerleştiren Chen, bu ışıkların hızlanma ve yavaşlama anlarında yanarak diğer sürücüleri uyarmasını sağlıyor. Örneğin karanlık bir yolda motosikletinizle ilerlerken fren yaparsanız, led ışıklar kırmızı bir ışık yayarak diğer sürücüleri uyarıyor. Hızlanma anlarında ise led'ler yeşil ışık saçıyor.

Montun kollarına yerleştirilen led'ler ise sinyal görevi görüyorç Küçük bir düğme yardımıyla sağa ya da sola dönüşlerde bu led'ler ışık saçmaya başlıyor.

Chen, led'lerin duruma göre yanmasını, yine mont içerisine yerleştirdiği küçük bir hız sensörü ile sağlamış.

Michael Chen, yaptığı açıklamada ilk denemeyi Londra'da yaptığını, otomobil sürücülerinin kendisine her zamankinden çok daha dikkatli yaklaştıklarını fark ettiğini söyledi.

Motosiklet sürücülerine gereken saygının gösterilmediği ülkemizde bu montun büyük ilgi göreceğini kestirmek hiç de zor değil. Ancak montun ne zaman üretilmeye başlanacağı hakkında henüz kesin bir bilgi yok.

Okuyucu Yorumları