Mozilla'dan Windows XP açıklaması!

Microsoft'un IE9'da Windows XP'yi terketmesine bakın Firefox cephesi ne diyor...

Firefox'tan IE9 ve XP yorumu!

Bir Mozilla yöneticisi, Microsoft'un IE9'da Windows XP'yi terketmesine şaşırdığını söyledi. Geçtiğimiz hafta yayınlanan Internet Explorer 9, sadece Windows Vista ve Windows 7'de çalışıyor ancak 10 yaşındaki Windows XP'de çalışmıyor.

Microsoft, Windows XP'yi desteği verilmemesinin nedenini çoğunlukla GPU desteğine bağlamıştı. IE yöneticisi Ryan Gavin, Windows XP'yi desteklemenin en düşük ortak payda için optimize etmek anlamına geleceğini söylüyor.

Firefox yöneticisi Jonathan Nightingale ise konu hakkında şunları söylüyor: 'Bence en ilgi çekici olan, hangi tarayıcının en fazla donanım hızlandırması sunduğu değil. Beni şaşırtan, donanım hızlandırmasının Windows XP'de olmayışı'. IE9 ve Firefox 4, Vista ve Windows 7'de Direct2D ve Direct3D API'ları yoluyla donanım hızlandırmasını destekliyor. Windows XP ise Direct2D'yi desteklemiyor ve bu nedenle Firefox 4, hızlandırmayı Direct3D ile kısmen yapabiliyor.

Nightingale, bu hızlandırma çalışmalarının çok zamanlarını aldığını ancak internetin yüzde 40-50'sinin hala Windows XP'yi kullandığını ve Windows XP'yi dışarıda bırakamayacaklarını söylüyor.

İstatistik şirketi Net Applications, geçtiğimiz ay internete bağlanan tüm işletim sistemlerinin yüzde 55'inin Windows XP'den oluştuğunu açıklamıştı.

Okuyucu Yorumları