Mozilla, Firefox ile bilgi toplayacak

Kullanıcılarına daha "mükemmel" bir Firefox sunmak isteyen Mozilla, çok yakında bunu da yapacak!

Firefox için yeni plan!

Firefox'u geliştiren Mozilla, yakında kullanıcılarına "Firefox Sağlık Raporu" adındaki yeni bir programa katılmalarını teklif edecek. İlk olarak bir sonraki Nightly yapısında ortaya çıkacak olan işlev ile Mozilla, web tarayıcısını daha da geliştirmeyi amaçlıyor.

Mozilla, kullanıcılarına şu an "mükemmellik" sunma açısından oldukça kısıtlı olduğunu düşünüyor. Şirket, kullanıcılardan daha çok veri toplayarak daha iyi bir web tarayıcısı ortaya çıkarabileceği görüşünde. Bu amaca hizmet etmek üzere oluşturulan "Firefox Sağlık Raporu" ("Firefox Health Report"), PC'nizin donanım konfigürasyonu, işletim sistemi, tarayıcı eklentileriniz, performans verileri gibi detayları toplayarak Mozilla'ya gönderecek. Mozilla blog'una göre bu özelliği devre dışı bırakmak ve herhangi bir kişisel verinin gönderilmemesini sağlamak mümkün olacak.

Mozilla, verilerin kullanıcının kim olduğunu ortaya çıkaracak bilgiler içermeyeceğini söylüyor. Bunun yanında kullanıcı isterse Firefox Sağlık Raporu'na kendisi de bakabilecek ve bu veriler sayesinde Firefox'u diğer tarayıcılarla karşılaştırabilecek.

Okuyucu Yorumları