Mozilla, Firefox reklamları konusunda ciddi!

Mozilla'nın radikal Firefox kararı kullanıcılarını kızdırdı; beklenen açıklama jet hızıyla geldi!

Firefox geri adım atmıyor!

Mozilla, geçtiğimiz hafta popüler web tarayıcısı Firefox'ta bazı değişikliklere gideceğini açıklamıştı. Buna göre, Mozilla, Firefox'un açılış ekranında, Google Chrome tarayıcısında olduğu gibi sekme kutuları gösterecek ve bu kutuların içine de reklam alacaktı.

Bu değişiklik planları, Firefox fanatikleri tarafından tepki çekince, Mozilla şimdi yeni bir açıklama yayınladı ancak açıklamada farklı bir şey söylenmiyor. Mozilla'ya göre, Firefox'un ayakta kalabilmesi için finansal durumunun düzelmesi gerekiyor ve bunun için de reklam alması hayati önem taşıyor.

Aslında tepkilerin odağında, Mozilla'nın "kar amacı gütmeyen bir vakıf" olması gerçeği yatıyor. Ancak Mozilla da, kar amacı gütmüyor olmalarına rağmen, ödenmesi gereken masrafların ve ücretlerin olduğunu, teknoloji geliştirmenin bir maliyeti olduğunu dile getiriyor ve tüm bu maliyetleri karşılayabilmek içn Firefox gibi popüler bir hizmetin reklam alarak para kazanması gerektiğini savunuyor. Dolayısıyla, yakın tarihte Firefox'un içinde reklamlar görmeye başlayacağız gibi görünüyor. Ayrıca bu uygulamanın, Mozilla'nın diğer ürünleri için de geçerli olacağı anlaşılıyor. Ancak Mozilla bu sürecin "vahşi kapitalist" bir uygulamaya dönüşmeyeceğinin ve Mozilla'nın kar amacı gütmeyen hizmet mantığının zarar görmeyeceğinin garantisini veriyor.

Bakalım dedikleri gibi mi olacak yoksa "para Mozilla'yı bozacak mı?"

Okuyucu Yorumları