Mozilla'nın 'ağır eklenti' listesine yüklendi

Firefox'un 'yavaş eklentiler' listesine en çok kullanılan eklentiden itiraz geldi!

Firefox'ta eklenti savaşı!

Mozilla'nın Firefox'un açılışını yavaşlatan eklentilerin bir listesini yayınladığını bu haberimizde sizlere duyurmuştuk. AdBlock Plus adlı ünlü Firefox eklentisinin geliştiricisi Wladimir Palant ise Mozilla'nın bu listeyi oluştururken gerçekleştirdiği testlerde bazı sorunlar olduğunu söyledi.

Mozilla bunun ardından testlerinde bazı değişiklikler yapacağını açıkladı. The Register'e açıklama yapan eklenti ürün yöneticisi Justin Scott, topluluğun desteğinden çok memnun olduklarını ve hataları gidermek üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Mozilla, geçtiğimiz hafta Firefox'un açılışını en çok yavaşlatan listeyi yayınlamış ve açılışı yüzde 25'den fazla yavaşlatan eklentiler için bir uyarı görüntüleyeceğini bildirmişti.

AdBlock'un savunması

AdBlock'un savunması
Şikayetlerin ardından Mozilla, en yavaş eklentiler listesini küçülttü

AdBlockPlus, en yavaş eklentiler listesinde 12. sırada yer alıyordu ve Mozilla'ya göre Firefox'un açılış süresini yüzde 21 yavaşlatıyordu. Ancak eklentinin geliştiricisi Wladimir Palant, yayınladığı blog gönderilerinde listenin doğruluğunu sorguladı ve testler için bazı hata onarımları yayınladı.

Palent, Framework hataları nedeniyle listeye giremeyen veya yüksek puan alan birçok eklenti olabileceğini söylüyor. Palent'e göre bazı eklentiler, sıkıştırılmamış bir şekilde çalıştırıldığından düşük puan almış ve bu gerçek hayatta Firefox 4'de meydana gelen bir durum değil.

Palent'in şikayetlerinin ardından Mozilla, listesini sadece Firefox'u yüzde 25'den fazla yavaşlatan eklentileri listeleyecek şekilde güncelledi.

Okuyucu Yorumları