Mozilla'nın HTML5 demolarını siz de deneyin!

Firefox 4'ün HTML5 ile neler yapabileceğini görmek isteyenler için çok özel demolar burada...

HTML5 ve Firefox 4 mucizeleri

HTML5'in ve son sürüm Firefox'un neler yapabildiğini Mozilla'nın meydana getirdiği "Web O'(pen) Wonder" ile görmeniz mümkün. Çeşitli HTML5 demolarını bir araya getiren site, modern tarayıcıların potansiyelini gözler önüne seriyor.

Eğer tarayıcınız veya bilgisayarınız siteyi çalıştıramazsa bununla ilgili bir uyarı alacaksınız. Bu durumda tarayıcınızı Firefox 4'e yükseltmeniz gerekebilir.

İşte siteden dikkat çeken bazı HTML5 demoları:

Planetarium

Güneş sistemimizle ilgili faydalı bilgileri bu etkileşimli uygulama ile edinebilirsiniz.

Ve bir oyun: Runfield ve fazlası

Ve bir oyun: Runfield ve fazlası
Tek yapmanız gereken çukurların üzerinden zıplamak

Runfield

Basit bir oyun olan Runfield'da tek yapmanız gereken tıklayarak zıplamak. Eğer bu kulağınıza kolay geldiyse oyun sizi şaşırtabilir. Oyunun grafikleri oldukça etkileyici, animasyonlar akıcı ve müzik de bir o kadar güzel.

Tek yapmanız gereken çukurların üzerinden zıplamak
Motivational Poster Creator

İlham verici bir fotoğraf ve coşku verici birkaç söz. Eğer bu tür posterler hazırlamak istiyorsanız, Mozilla sizi de düşünmüş.

360 derece videolar

360 derece videolar
Bu videoda istediğiniz yöne bakabiliyorsunuz

360 derece videolar

Bu videoda arabanızla Dubai sokaklarında ilerlerken istediğiniz yöne kafanızı çevirebiliyorsunuz. Bu fikir web oyunlarında da kullanılırsa, gerçekten hoş oyunlar meydana getirilebilir.

Sitede dikkat çeken diğer uygulamalar arasında animasyon ve videoyu bir araya getiren remixing reality ve özellikle tasarımcıların hoşuna gidebilecek "London Project" de var. Web O'Wonder'a buradan ulaşabilir ve tüm demolar arasında dolaşabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları