Mozilla'nın resmi Firefox 4 açıklaması!

Firefox 4'ün çıkış tarihi resmi olarak açıklandı: İşte o tarih ve yeni Firefox'un yenilikleri...

En hızlı Firefox geliyor!

Mozilla, Firefox 4'ü ne zaman çıkartacağını sonunda açıkladı. Yakında son Alpha sürümü yayınlanan FF4, beta sürecine girecek ve Kasım ayında kullanıcılara sunulacak.

Mozilla'dan Mike Beltzner Firefox 4'ün performans odaklı bir internet tarayıcı olacağını belirtti. Yapılan hız testlerinde bir zamanlar ilk sırada yer alan Firefox, Chrome ve Opera gibi tarayıcıların gerisine düştü.

Beltzner TraceMonkey JavaScript motorunun geliştirildiğini ve sözlerini tutarak Firefox 4'te yüksek performans sunacaklarını aktardı. Yeni tarayıcının arayüzü de daha hızlı kullanım için özelleştiriliyor, temiz ve akıcı hale getiriliyor. Kısacası Firefox 4 yepyeni bir tarayıcı olacak.

Firefox 4.0'ın özellikleri

Firefox 4.0'ın özellikleri
Alpha sürümleri belirmişti, betaya geçiş çok yakında

Mozilla öncelikle elindeki Firefox 3.6.4 sürümünü çıkartacak. Firefox 4 açıklamasının içinde bu sürümün önemi de vurgulandı.

Firefox 3.7'nin taşıması planlanan yalıtılmış sekmeler ve uygulamalar ile yüksek güvenlik özelliği çok yakında kullanıma sunulacak.

Firefox 4.0'da bu özelliklerin yanında Google, Yahoo ve Facebook gibi sitelerin kullanıcı hesaplarını kolay idare etmeye yarayan, sörf esnasında kayıtlı kullanıcı giriş ve çıkışlarını hızlandıran bir araç yer alıyor.

Yeni Firefox'un çıkış tarihi Kasım ayında olmasına karşın, bu ana ve önemli sürümün çıkışının 2 aya kadar da gecikebileceği, 2011 Ocak ayına kadar sarkabileceği teknoloji endüstrisinde konuşulanlar arasında yer alıyor.

Okuyucu Yorumları