Mozilla, Webmaker uygulamasını yayınladı

Firefox'un geliştiricisi Mozilla, basit web sayfaları oluşturmanızı sağlayan uygulamasını yayınladı!

Mozilla'dan yeni uygulama!

Kar amacı gütmeyen organizasyon olarak bilinen Mozilla Foundation, Android cihazlar için kolay kullanıma sahip ve basit web sayfaları ve uygulamalar oluşturulmasını sağlayan Webmaker isimli uygulamasını yayınladı.

Şu anda dünya nüfusunun %40'ının ya da bir başka deyişle 3 milyardan fazla insanın internet erişimine sahip olduğunu belirten Mozilla başkan yardımcısı David Ascher, Webmaker uygulamasının kullanıcılara kendi çevrimiçi varlıklarını oluşturmak için bir yol sunacağını söyledi. Ascher ayrıca uygulamanın daha fazla yerel içerik üretilmesini sağlayabileceğini ifade etti.

Mozilla Foundation uygulamanın son derece kolay bir kullanım sunacak şekilde tasarlandığını belirtiyor. Oturum açtıktan sonra ekrana gelen boş bir sayfaya kullanıcılar metin, resim veya fotoğraf ekleyebiliyorlar. İşlem tamamlandığında ise oluşturulan çalışma Webmaker.org sitesinde saklanacağı için herhangi bir tarayıcı ve akıllı telefonla kolayca erişilebilir oluyor.

Webmaker ile kullanıcılar blog, haritalandırılmış tur rehberi, karalama defteri, davetiye ve doğum günü kartları oluşturulabilecek. Çalışmalar herhangi bir web tarayıcısı üzerinden erişilebilir olacağı için kullanıcıların cihazlarına uygulama indirmesine gerek kalmıyor.

Webmaker Andorid 4.0 veya daha yeni sürümlerde çalışabilmesinin yanında Bengalce, Brezilya Portekizcesi, İngilizce ve Endonezya olmak üzere dört farklı dil seçeneği sunuyor. Ek diller ise gelecek sürümlere dahil edilecek.

Okuyucu Yorumları