MP3 Amerika’yı Ele Geçirdi

Her dört Amerika vatandaşından birisi müziğe Internet üzerinden erişiyor. Yaklaşık 50 milyon dijital müzik dinleyicisi anlamına gelen bu cümleyi Napster da en popüler olduğu zamanlarda 40 milyona yakın kullanıcıya sahip olarak doğrulamıştı.

MP3 Amerika’yı Ele Geçirdi

Ipsos Reid pazar analistlerinin yeni çalışmasına göre 12 ila 24 yaş arasında değişen insanların yüzde 40’ından fazlası sadece Internet’ten edindikleri MP3’leri dinliyorlar. Yaşları 25 ila 34 arasında değişen kişiler ise yüzde 35 MP3 dostu.

Araştırmaya göre daha çok bayanlar Internet’te hangi ağ üzerinde kendilerine hitap eden müziğin nerede olduğunu biliyorlar. 12 ila 17 yaş arasındaki genç kızların yaklaşık yarısı (yüzde 47) web üzerinden edindikleri MP3 dosyalarına sahipler.

Yıllar önce başta Amerika olmak üzere bir çok ülkeyi saran Jukebox devriminin şimdilerde MP3 ile yaşandığını araştırmacılar da kabul ediyor. Ipsos Reid araştırmacılarından Matt Kleinschmidt konu hakkında “Müzik dinleyen insanların çoğunun evinde bir masaüstü bilgisayarı bulunuyor. Eğer yasal problemler aşılırsa ve dijital müzik tamamen serbest kılınırsa, tüm müzik kültürü değişecektir” yorumunu yapıyor.

Okuyucu Yorumları