MP3 indiren ev kadınına inanılmaz ceza!

İnternetten MP3 şarkı indirdiği için açılan davayı kazanan kadın, temyizde çıkan kararla şok oldu!

1,9M dolara 24 MP3 indirdi

İnternetten yasa dışı yöntemlerle şarkı indirmek konusunda dünyanın farklı yerlerinde pek çok ceza verildi. Fakat bu hikayeler arasında bir tanesi var ki kolay kolay unutulmuyor. Jammie Thomas-Rasset'ın suçu Kazaa yardımıyla internet üzerinden MP3 indirmekti. ABD'de müzik yapımcılarının haklarını korumak için çaba sarfeden Recording Industry Association of America'nın (RIAA) dava açtığı ilk kişilerden biri olan Jammie, 2007 yılında davayı resmen kaybetmiş ve 220 bin dolar ceza ödemeye mahkum edilmişti.

Temyize giden davada nihayet sonuçlandı ve ortaya 2 çocuk annesi yalnız bir ebeveyn olan Jammie için çok daha kötü bir sonuç çıktı. Minnesota'da ki mahkeme indirmekle suçlandığı 24 şarkının her biri için 80'er bin dolar yani toplamda 1,92 milyon dolar ceza ödemesine karar verdi.

Jammie'nin en büyük şanssızlığı ise RIAA'nın artık az sayıda şarkı paylaşan bireyleri tek tek takip etmeyeceklerini, bu sorunlarını internet servis sağlayıcıları ile birlikte çözeceklerini açıklamasından sadece çok kısa bir süre önce mahkemeye verilmiş olmasıydı. Yani sadece bir iki hafta sonra olsaydı RIAA, Jammie'ye dava bile açmayacaktı.

Okuyucu Yorumları