Mr. Gigabyte Türkiye'deydi

Geçtiğimiz günlerde ülkemizi ziyarete gelen Gigabyte'ın en önemli ikinci ismiyle röportaj yaptık!

Mr. Gigabyte Türkiye'deydi

Geçtiğimiz günlerde ülkemizi ziyarete gelen Gigabyte başkan yardımcısı Henry Kao ile kısa bir röportaj yaptık. İşte Kao'nun Gigabyte'ın geleceği, hedefleri bilgisayarlar, Türkiye, cep telefonları ve fazlası hakkındaki düşünceleri:

Gigabyte'ı diğer şirketlerden farklı kılan nedir?

Gigabyte sürekli yenilik, kalite ve performans peşinde koşan bir firma. Ben bizi diğerlerinden ayıranın bu üç şey olduğunu düşünüyorum. Ayrıca BT sektöründe çoğu firma fason üretim yaparken biz kendi mühendislerimizi, kendi fabrikalarımızı kullanıyor ve kendi ürünlerimizi geliştiriyoruz.

Zaman değişiyor. Sizce masaüstü PC'lerin kaderi ne olacak ve bu Gigabyte'ı nasıl etkileyecek?

Çok güzel bir soru. Birçok kişi masaüstü PC'lerin miadının dolduğunu, yakında ortadan kalkacaklarını düşünüyor. Ben ise en başından beri tam tersini, yani masaüstü PC'leri çok parlak bir geleceğin beklediğini düşünüyorum. Apple'ın iPad'i, Microsoft'un Surface'i, tablet bilgisayarlar, akıllı telefonlar, dizüstü bilgisayarlar gibi birçok taşınabilir aygıt var. Ancak bunların sayısı arttıkça, verilerinizi yönetmek için güçlü bir masaüstü PC'ye olan ihtiyacınız da artacak.

Kısa ve uzun dönem hedefleriniz nelerdir?

Kısa dönem için en yenilikçi ürünleri müşteriye ulaştırmayı ve müşterinin Gigabyte ürünlerinden keyif almasını hedefliyoruz. Uzun vadede ise biz bir çözüm sağlayıcıyız. Bu da demek oluyor ki, müşteri ne isterse istesin, aradığı çözüme Gigabyte'la ulaşabilir. Zira ürünlerimizin tasarım ve üretim sürecinde kullanıcı ihtiyaçlarına büyük önem veriyoruz.

Türk kullanıcıları ve Türkiye piyasası hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ben Türkiye piyasasının en önemli pazarlardan biri olduğu görüşündeyim. Çünkü genç nüfus çok fazla. Kullanıcılara şunu söylemek istiyorum: Gigabyte ürünleri kalitesi ve zengin özellikleriyle sizin için ideal. Çünkü ürünlerimiz güzel, çevreci ve performanslı.

Peki, Türkiye pazarındaki konumunuz ve hedefleriniz nelerdir?

Birkaç yıldır bir numaradayız. Ama bu bizim için yeterli değil. Biz sadece daha fazla ürün satmayı değil, müşterimizin daha fazla para kazanmasına ya da keyif almasına da yardımcı olmayı hedefliyoruz. Ürünlerimiz onların daha verimli çalışmasını, zamandan tasarruf etmesini ve daha çok kazanmalarını sağlıyor. Yapmayı amaçladığımız şey bu.

PC'lerin geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Gelecekte mobilite önem kazanacak. Cep telefonları ve PC'ler yaygınlaşacak. Ama güçlü bir masaüstü bilgisayar hep var olacak.

Yani dizüstü bilgisayarın yerini akıllı telefon ve tablet mi alacak?

Evet, aynen öyle. Cep telefonlarının ekranı şu ankinden büyük olacak.

Galaxy S3'ün ya da Galaxy Note'unki gibi mi?

Evet. Mesela Apple da 7 inçlik bir iPad Mini çıkarmaya hazırlanıyor. Galaxy Note'un ekranı ise 5 inç.

Son sorum şu: Son yıllarda Tayvanlı ve Çinli firmalar giderek büyüyor ve güçleniyor. Koreli ve Japon firmalarla rekabet halinde misiniz? Nasıl bir rekabet var?

Masaüstü PC'lerde sadece Tayvan firmaları. Diğer konularda ise Kore, Çin, Tayvan, ABD gibi firmalarla.

Okuyucu Yorumları