MS: Avrupa için müzik hizmeti planlanıyor

Microsoft, yeni bir hamle yaparak Zune-Music hizmetini Avrupa'ya getirmek istiyor...

MS: Avrupa'da müzik

Microsoft, Zune-Music hizmetini Avrupa'ya getirmek istiyor. Bunu söyleyen ise Windows Mobile şefi Pieter Knook. Şimdiye kadar iTunes-karşılığı sadece USA'da ulaşılabilir idi.

Planı uygulamaya geçirmek için Microsoft bir ay önce Fransız müzik-indirme-uzmanları Musiwave'i satın aldı. Müzik hizmetinin ne zaman yerelleşeceği konusunda Knook bir açıklamada bulunmadı.

Ayrıca Microsoft, kendine has bir cep telefonu üretmeyi planlamıyor. Firmanın bu sektörde zaten Samsung, Motorola, LG veya HTC gibi çok güçlü ortakları var. Yürüdüğü sürece herhangi bu konuda herhangi bir değişikliğin yapılmayacağı belirtildi. Knook bu konuda Windows Mobile'a gönderme yapıyor ve potansiyel rakip Google Android'e soğuk kanlı yaklaşıldığını bildiriyor. Knook, Microsoft'un mobil işletim sisteminin Android ve Apple iPhone ile başabaş olduğuna inanıyor.

Microsoft her şeyden önce Push-Mail pazarında büyük bir potansiyel görüyor. Dünya çapında firmalarda 500 Milyon e-mail hesabı mevcut ama sadece 30-40 Milyonluk bir kısmın mobil erişimi var. Knook'a göre Microsoft'un bu alandaki pazar payı %15 ila %20 arasında ve daha da artacak.

Okuyucu Yorumları