MS, bir cep devinin daha peşinde olabilir!

Microsoft, Nokia'yı satın aldıktan sonra bir başka cep devinin peşinde olabilir! İşte o dev!

Microsoft onu da alır mı?

Pazartesi günü itibariyle Microsoft'un, Nokia'nın büyük bir kısmını satın alması haberi ile sallanan teknoloji dünyası, bazı kaynaklara göre ufak bir şok daha yaşayabilir. Bloomberg üzerinden yayınlanan yeni bir makaleye göre, Microsoft, zor zamanlar yaşayan mobil telefon üreticisi BlackBerry'nin de peşinde olabilir.

Makale, isimsiz kaynaklardan alınan bilgiler doğrultusunda, Microsoft'un, BlackBerry'yi satın alınabilir, iyi bir yatırım olarak gördüğünü iddia ediyor. Bundan birkaç hafta önce "stratejik alternatifler" aradığını beyan eden Kanadalı firmanın yapacakları arasında, sahip olduğu markanın bir kısmını ya da tamamını satışa çıkarması olası. Makaleye göreyse BlackBerry halen hatırı sayılır miktarda pazar payına sahip ve BlackBerry cihazlar, birçoklarının ilgisini çektiği için, Microsoft'un firmayı satın almayı düşünmesi şaşırılacak bir olay değil.

BlackBerry, aslında 2013 yılına çok iyi hazırlanmıştı ama ürettiği Z10 isimli telefon ve şahsına münhasır olan BlackBerry 10 işletim sistemi tam bir satış fiyaskosu yaşamıştı. Bu başarısızlıksa Microsoft'un Windows Phone'lu Nokia'ları için mükemmel bir fırsat doğurmuş, dünya mobil telefon pazar sıralamasındaki üçüncülüğün Microsoft'a geçmesini sağlamıştı.

Okuyucu Yorumları