MS: Cep telefonlarında uygulama önemli değil

Microsoft'a göre bir cep telefonunun başarılı olması için ne yapmak lazım? Apple'ın yaptığını değil!

Microsoft'tan Apple'a taş!

Microsoft yeni mobil işletim sistemi ile akıllı cep telefonları pazarında kendisine yer edinme çabasını sürdürüyor. Bu amaçla uygulama geliştiricileri de teşvik etmeye çalışıyor. Fakat diğer yandan da bu uygulamaların çok da önemli olmadığını söylüyor...

Geçtiğimiz günlerde Microsoft'tan Ray Ozzie yaptığı bir açıklamada, cep telefonlarındaki uygulamaların fazla abartıldığını düşündüğünü söyledi. Ozzie'ye göre akıllı telefonların kendi özellikleri, o telefonda kullanılabilecek uygulamalardan daha önemli değil. Bu sözler, akla hemen uygulamalarıyla ünlü iPhone'u getiriyor. Ozzie, bu sözleriyle iPhone'a da gönderme yapmış oluyor. Tabi uygulama mağazası açan diğer üreticiler de Ozzie'nin sözlerinden nasibini alıyor.

Ozzie, bilgisayar dünyasında durumun farklı olduğunu, faydalı bir yazılım geliştirmenin kolay olmadığını ama cep telefonları uygulamaları geliştirmenin ve bunları farklı platformlara göre yeniden düzenlemenin daha kolay olduğunu söyledi. Ozzie App Store'da yer alan uygulama sayısının kısa sürede Windows Mobile tarafından da yakalanacağını düşündüğünü söyledi.

Okuyucu Yorumları