MS, çok gizli bir işletim sisteminin peşinde!

Microsoft kimsenin bilmediği, Windows'la ilgisi olmayan gizemli bir işletim sistemi mi geliştiriyor?

MS'in gizemli işletim sistemi

Aylar süren çalışmanın ardından Windows 8'i piyasaya süren Microsoft, ARM desteği sayesinde onu PC'lerin dışında başka birçok cihaza getiriyor. Ancak yeni bir iddiaya göre Microsoft, Windows çekirdeğiyle çalışmayan, yeni bir işletim sistemi üzerinde gizlice çalışıyor.

ZDNet'e göre üzerinde birkaç senedir çalışılan projenin ismi Midori. Projenin durumu hakkında şimdiye dek herhangi bir bilgi bulunmuyordu, ancak Ekim'de yapılan OOPSLA 2012 konferansı ve ortaya çıkan araştırma belgeleri, Midori hakkında ipuçları verdi. "Güvenli Paralellik için Eşsizlik ve Referans Değişmezliği" adındaki araştırma belgelerinde şu sözler yer alıyor: "Tür sistemimiz, C# için Microsoft takımının etkin olarak kullandığı bir prototip uzantısı modelliyor. Onların deneyimlerini bu uzantı ile büyük sistemler geliştirerek açıklıyoruz. C#'a bir uzantı olarak, bu sistemin kaynak-seviyeli biçimi, Microsoft'ta geniş bir proje olarak, birincil programlama dili olarak kullanılıyor." Projenin başında Microsoft'tan Teknik Strateji Başkan Yardımcısı Eric Rudder bulunuyor.

Orijinal adı "Uniqueness and Reference Immutability for Safe Parallelism" olan belgeye bu adresten ulaşılabiliyor. Microsoft'un üzerinde birkaç senedir çalıştığı "Windows olmayan" farklı işletim sistemi hakkında daha fazla bilginin yakın gelecekte ortaya çıkmasını bekleyebiliriz.

Okuyucu Yorumları