MS'den resmi XP ve IE açıklaması!

Microsoft Türkiye'den, Windows XP ve Internet Explorer hakkında önemli hack açıklaması...

MS'den XP ve IE açıklaması!

Microsoft Türkiye, son gelişmelerin ardından aşağıda okuyacağınız açıklamayı yaptı...

"Son günlerde özellikle uluslararası bazı gelişmelere bağlı olarak İnternet üzerinden organize atakların düzenli olarak artış gösterdiği görülmektedir. Birçok kurumu hedef aldığı tahmin edilen bu ataklar karşısında Microsoft, 15 Ocak 2010 tarihinde, özellikle Microsoft Internet Explorer 6 web tarayıcısını etkileyen bir güvenlik uyarısında bulundu.

Söz konusu güvenlik tehdidinin web tarayıcımızın en güncel sürümü olan Internet Explorer 8'i etkilemediği açıklandı. Internet Explorer 8'in barındırdığı gelişmiş güvenlik özellikleri nedeniyle halen Internet Explorer 6 kullanan kullanıcıların tarayıcılarını Internet Explorer 8'e yükseltmeleri tavsiye edilmektedir...

Açıklama devam ediyor...

Açıklama devam ediyor...
IE ve Windows'ta güvenlik için güncel sürüm kullanmak gerekiyor

"Internet Explorer 8 versiyonu yüklü gelen Windows 7 işletim sistemimizin kullanıcıları da web tarayıcımızın en son sürümündeki gelişmiş güvenlik özellikleri sayesinde herhangi bir tehdit altında değildir. Web tarayıcımızın eski sürümlerine sahip olan kullanıcılarımız, kendi güvenlikleri için Internet Explorer 8'i www.microsoft.com/ie adresinden indirip yükleyebilirler.

Internet Explorer 6'yı kullanan bilgisayar kullanıcılarının çoğunun ağırlıklı olarak Windows XP kullandıkları bilinmektedir, bildiğiniz gibi Windows XP ürününe verilen destek süresi 2009'da sona ermiş olmasına karşın, özel koşullara bağlı olarak destek kapsamı 2014 yılına kadar genişletilmiştir.

Buna karşılık Windows XP kullanıcılarının en güncel işletim sistemi olan Windows 7'ye geçiş yapmaları, kendilerine çok daha güvenli ve gelişmiş bir bilgisayar deneyimi sağlayacaktır.

Bu arada Microsoft Güvenlik Ekibi, Internet Explorer 6 kullanıcıları için ilgili güncellemeyi en kısa zamanda yayınlamak üzere çalışmalarını sürdürmektedir.

Gelişmeleri sizinle paylaşmak üzere konuyu bilginize sunarız.

Saygılarımızla
Microsoft Türkiye

Okuyucu Yorumları