MS'in anti-virüsü indirmeye hazır ama...

MS, beklenen bedava güvenlik yazılımı Security Essentials'ın beta sürümünü indirmeye sundu. Ama...

MS'in anti-virüsü hazır!

Microsoft, merakla beklenen yeni güvenlik yazılımı Security Essentials'ın beta sürümünü indirmeye sundu. Bu haber bizi ilk bakışta heyecanlandırsa da, işin ucunda büyük bir hayal kırıklığı var. Security Essentials Beta şimdilik sadece ABD, İsrail, Çin ve Breazilya'da, limitli olarak indirilebiliyor. Bu ülkelerde yaşayan ve XP, Vista ya da Windows 7 kullanan 75.000 kullanıcı tarafından denenebiliyor.

Ücretsiz olarak sunulacak olan Security Essentials'ın final sürümü ise, eğer bir aksilik olmazsa Eylül ayında kullanıcılarla buluşacak. Microsoft'un Security Essentials ile güvenlik yazılımı alanında çok ciddi bir adım atması, daha önce de belirttiğimiz gibi , diğer güvenlik yazılımı üreticileri tarafından korkuyla karşılanmıştı. Security Essentials sadede virüsleri değil, spyware ve rootkit gibi diğer zararlıları da sistemden uzak tutmayı amaçlıyor.

Security Essentials'ın download sayfasına buradan ulaşabilirsiniz . Ancak yukarıda da söylediğimiz gibi, ne yazık ki buradaki indirme düğmesine basma şansına sahip değilsiniz...

Okuyucu Yorumları