MS'in 'Doğal HTML5' terimi alay konusu oldu!

Microsoft'un IE9'u tarif ediş şekli, Firefox cephesinde espri konusu oldu! İşte yaşananlar...

Firefox'tan IE9'a yeni taşlar

Mozilla ve Opera, Microsoft'un IE9 ve IE10'daki HTML5 desteğini açıklamakta kullandığı 'Doğal HTML5' terimiyle alay etti. Internet Explorer yöneticisi Dean Hachamovitch, şirketin MIX konferansındaki konuşmasında bu terimi birkaç kez kullanmıştı.

Hachamovitch, terimi tam olarak tanımlamasa da blog'unda 'Doğal HTML5' hakkında şu sözleri söylüyor: 'Web siteleri ve HTML5, en iyi doğal olarak ve cihazınızda işletim sisteminiz için optimize edilmiş bir tarayıcısda çalışırlar.' 'Windows'da en doğal HTML5 ve web deneyimini sağlamak için IE9'u temelden HTML5 ve Windows için inşa ettik.' Hachamovitch iki gün önceki konuşmasında HTML5'de tek 'doğal' deneyimin Windows 7 ve IE9 ile yaşanabileceğini iddia etmişti.

Bu açıklamalar ise Mozilla geliştiricilerinin tepkisini çekti. Hata takip etme veri tabanı Bugzilla'da iğneleyici bir girdi oluşturan geliştiriciler, Microsoft'un kullandığı terimle dalga geçti.

Mozilla, 'Doğal HTML5'le nasıl dalga geçti?

Mozilla, 'Doğal HTML5'le nasıl dalga geçti?
'Doğal HTML5' Mozilla'da espri konusu oldu

Yakın zamanda Mozilla'dan ayrılan yönetici Mike Beltzner, 'Mozilla da doğal HTML5 desteği eklemeyi düşünmeli' dedi be ekledi: 'Bu spesifikasyonun üretileceğinden şüphem yok.'

Mozilla topluluk gelişim direktörü Asa Dotzler işi daha da eğlenceye vurdu: 'Firefox 5'in doğal HTML5 desteğine sahip olduğundan eminim.' 'Bu girdiyi 'onarıldı' olarak değiştirmeli ve tüm dünyaya eksiksiksiz HTML5 desteği sağladığımızı ve Microsoft'u yendiğimizi bildirmeliyiz.' Bazı katılımcıların Bugzilla'daki girdiyi ciddiye alması üzerine Mozilla CTO'su Brendan Eich, bunun bir şaka olduğunu hatırlattı: 'Doğal HTML5, sonsuz eğlence kaynağı olan manasız bir cümle. Aynı bu bug gibi.'

Terimden rahatsız olan tarayıcılar arasında Opera da var...

Okuyucu Yorumları