MS'in en büyük isimlerinden birine veda

Microsoft'un efsane oyunlarından biri daha, kepenkleri indirip oyunculara veda ediyor!

Bir efsane daha veda ediyor!

Oyun sektörü dev dalgaları olan bir deniz gibidir; bir isim aniden zirve yapar ve sektöre olan etkisi bittiğinde artık ondan geriye hiçbir şey kalmamıştır. Günümüzde bu anlatım birçok yapımın özetini rahatlıkla teşkil edebilmektedir...

Nice oyunlar en üst seviyede seyrediyorken, bir anda silinip yok olabiliyorlar ve öyle görünüyor ki artık Age of Empires Online da onlardan birisi. Özellikle Age of Empires II isimli yapımıyla dünyayı baştan aşağıya fethetmeyi başaran Microsoft, 2010 yılı itibariyle yepyeni bir ücretsiz online oyun modeli yaratacağını beyan etmiş ve çok vakit kaybetmenden, 2011 yılında Gas Powered Games ve Robot Entertainment aracılığı ile son kullanıcının beğenisine sunulmuştu.

Başlarda büyük bir ivme yakalayan Age of Empires Online ne yazık ki Microsoft tarafından alınan bir karar ile üç yılın ardından tamamen kapatılmış bulunuyor. Alınan kararın arkasındaki en büyük etkense, ücretsiz online oyunlar için üretilen ve üretilecek olan içeriğin çok pahalıya mal olması olarak nitelendi. Microsoft zaten gidişatın kötü olduğunu geçen yıl yaptığı bir açıklamada beyan etmişti.

Her ne kadar Age of Empires serisi hem oyun sektörünün, hem de Microsoft'un en büyük başarılarından birisi olsa da öyle görünüyor ki Age of Empires Online son kullanıcılardan benzeri bir ilgi görmedi. Şimdiyse sırada akıllı telefonlar için üretilecek yeni Age of Empires ismi olan World Domination var. Oynanış şekli olarak klasik yapımlara benzeyeceği iddia edilen yapım, bakalım seriye nasıl etki edecek.

Okuyucu Yorumları