MS'in Linux'a ani ilgisinin altında yatanlar

MS'in Linux için kod yazması Linux'a destek verdiği olarak görülebilir; ama işin aslı çok farklı...

Microsoft'un Linux aşkı!

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Microsoft, Linux çekirdeği için 20 bin satırlık kod yazmış ve bu hamlesi ile piyasada şaşkınlık yaratmıştı. Microsoft'un açık kaynak kodlu yazılıma bu ani ilgisinin üzerindeki sır perdesi yavaş yavaş aralanmaya başladı ve Microsoft'un bu açılımının sebepleri ortaya çıkmaya başladı.

Microsoft'un bu hamlesi Linux'a destek vermekten çok, Linux sistemlerde Windows uygulamalarının çalışmasına yönelik bir eğilim anlamını taşıyor. Şu anda bu konudaki en yaygın uygulama olan VMware pazarın yaklaşık %90'ını elinde bulunduruyor. Microsoft'un asıl niyeti ise Linux'ta Windows uygulamalarını çalıştırmak için kendi yazılımı olan Hyper-V'yi güçlendirmek. Hyper-V'nin arkasında Microsoft'un adının olması ve fiyatının daha uygun olması sayesinde bir avantaj elde etmeyi planlayan bilişim devi bu sayede ücretsiz Linux dağıtımları üzerinden de gelir elde etmeyi planlıyor.

Microsoft'un bu açılımına VMware cephesinden ise şimdilik sadece kendi yazılımlarının, Microsoft'un Hyper-V uygulamasından çok daha gelişmiş olduğu yorumu geldi. Bakalım tüm bu gelişmeler, önümüzdeki günlerde bir soğuk savaşa yol açacak mı?

Okuyucu Yorumları