MS'in patronu bu kez Google'a çok sert vurdu

Microsoft'un bir numaralı adamı, Google ve Chrome OS'a bu kez çok sert vurdu...

Yumruk gibi sözler!

Onu kimi zaman espri yaparken, kimi zaman Apple'a yumuşak göndermeler yaparken, kimi zaman da yumurtalarla başa çıkmaya çalışırken gördük. Ama çok sinirli konuştuğunu pek görmedik; şimdiye kadar...

Microsoft'un bir numaralı ismi Steve Ballmer, teknoloji portalı TechCrunch ile yaptığı röportajda tarayıcı ve işletim sistemi yazılım segmentleri ile ilgili fikirlerini açıkladı. Beklenildiği üzere Microsoft şefi, rakiplerinin kendisini hiç etkileyemediğini belirtti.

Mozilla Firefox'un şu sıralar dikkat edilmesi gereken bir pazar payına ulaştığını kabullenmek zorunda kalsa da ona göre Google Chrome ve Opera'nın pazar payı öyle önemsiz ki bunları "yuvarlama hatası" olarak derecelendiriyor. Internet Explorer 8'in çok umut edildiği gibi hızlı biçimde yaygınlaşamamasından dolayı hayıflandı; fakat toplam pazar payının yüzde 74'üne Microsoft sahip olduğu için çok mutlu.

Kimse IE'yi kullanıcılarımızın elinden alamaz!

Kimse IE'yi kullanıcılarımızın elinden alamaz!

Ballmer, Internet Explorer'ın görsel alt yapısına Chrome motorunu yerleştiren Chrome Frame'den de hiç hoşnut olmadığını açıkladı. MS şefi Google'ın kimseyle iletişime geçmeden kullanıcıların elinden Internet Explorer'ı aldığını düşünüyor; ancak kimsenin bunu başaramayacağının da altını çiziyor...

Microsoft CEO'su işletim sistemi konusunda da Google'ı yermeye devam etti: O, Android'in geliştirilmesi sırasında bir şeylerin ters gittiğinden yola çıkarak Chrome OS ile yeni bir işletim sistemi geliştirme ihtiyacının ortaya çıktığını düşünüyor; zira Android'de bir sorun olmasaydı Chrome OS'a gerek kalmayacağını iddia ediyor.

Okuyucu Yorumları