MS kendisini yeniliğe hazırlıyor

Microsoft, sunduğu bu iddialı eklenti ile Gmail'i bakın nasıl vurmaya hazırlanıyor!

Gmail'i içerden vuracak!

Teknolojinin belki de en büyük sıkıntılarından bir tanesi olan sabit disk alanı, "Dropbox" gibi programlar sayesinde günümüzde çok farklı bir noktaya gelmiş durumda.

Microsoft ise yeni çıkardığı Outlook.com elektronik posta servisi için, kimsenin kolay kolay Gmail hesabını bırakmayacağının farkında. Durumun ciddiyetini hızlı bir şekilde çözen Microsoft ise, halen Gmail kullananlar ama aynı zamanda SkyDrive iş gücü ile birlikte hareket etmek isteyenler için "Attachments.com" ile karşımıza çıkmış durumda.

MS bugün itibariyle Attachments.me isimli firma ile yeni bir ortaklık kurduğunu ve bu sayede kullanıcıların verilerini direkt olarak SkyDrive üzerine kayıt edebileceklerine değindi. Chrome ve Firefox ile çalışacak olan aracı program, eklemelerimizi otomatik olarak Microsoft Skydrive platformuna aktaracak. Pek tabii tüm ek dosyalarınızın kayıt altına alınmasını istemiyorsak, kendimize özel bir şema çıkartabilecek ve bu sayede sadece istediğimiz dosyaların Skydrive altında kayıt edilmesini seçebileceğiz.

Kullanılacak olan bu "plug-in" sadece Gmail'i hedef almakla da kalmıyor; Microsoft bu aracı program ile aynı zamanda Microsoft'un cloud servislerine bağlanılabilmeyi de olanaklı kılacak. Outlook.com, Temmuz ayı içerisinde son kullanıcının beğenisine sunulmuştu ve şimdi Gmail kullanıcıları için de aradaki tüm buzlar eriyecek gibi gözüküyor.

Okuyucu Yorumları