MS patronu Windows rakiplerini değerlendirdi

Microsoft patronu Ballmer'a göre Windows'un ilk rakibi Mac OS ya da Linux değil. Peki ama kim?

Windows'un ilk rakibi kim?

Microsoft'un patronu Steve Ballmer Redmond'da Wall Street analistleri ile stratejik bir toplantı yaptı. Toplantıda işletim sistemi pazarının son durumu hakkında görüşlerini paylaşan Ballmer, tüm rakipleri hakkında ayrı ayrı konuştu. Fakat özellikle Google ile ilgili sözleri ilgili çekiciydi.

Ballmer'a göre Google'ın mobil cihazlar için geliştirdiği Android'in masa üstü bilgisayarlara geçmesi sadece bir an meselesi. Ballmer, bu yıl içinde, hatta önümüzdeki aylarda PC'ler için özel hazırlanacak bir Android işletim sisteminin piyasaya çıkacağını düşünüyor ve bunun çok sert bir rekabet anlamına geleceğini kabul ediyor.

Linux ve Apple'ın geçtiğimiz kısa dönem içerisinde pazar paylarını "bir şekilde" artırdıklarını söyleyen Ballmer, Mac OS'un geçtiğimiz yıl içerisinde %1 veya biraz daha fazla pazar payı kazandığını söyledi. Diğer yandan Linux'un dinamik yapısı ve gösterdiği gelişmenin de göz ardı edilmemesi gerektiğini savundu.

Ballmer'ı rakipleri kadar rahatsız eden diğer konu ise korsan Windows işletim sistemleri. Ballmer, korsanı da bir rakip olarak görüp, buna göre bir strateji belirmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Okuyucu Yorumları