MS, sarılma ve el sıkışmanın patentini aldı

Microsoft'un aldığı ve son günlerde gördüğümüz "en acayip" patent, bakın nelere imkan tanıyacak!

Öyle bir patent aldılar ki...

Günümüzde teknoloji öyle bir hal aldı ki, binlerce kilometre uzağımızdaki insanlarla iç içeymiş gibi görüşüp duygularımızı bire bir aktarabiliyoruz. İnternetten görsel olarak ve yazı ile sağladığımız bu iletişimin, ilerleyen zamanlarda çok daha ileri boyutlara ulaşacağı kesin. Örneğin "dokunsal boyut" gibi...

Microsoft'un geçtiğimiz günlerde aldığı patent, tam da bunu kapsıyor. Yazılım devi, insanların sanal olarak el sıkışmasını ve birbirlerine sarılabilmesini sağlayan "dokunsal geribesleme" teknolojisinin patentini, ABD Marka ve Patent Ofisi'nden resmi olarak aldı.

Yeni patentiyle ilgili açıklama yapan Microsoft, "patentin, özel bir geribesleme teknolojisi sayesinde sarılma, el sıkışma, beyaz tahtaya yazı yazma gibi dokunsal olanakları sağlayacağını" ifade etti..

Microsoft, söz konusu patenti henüz ürünlerinde kullanmayacak olsa da, yazılım devinin Skype hizmeti bu teknoloji için biçilmiş kaftan gibi duruyor. Ayrıca sanal olarak insanların birbirlerini hissedebilmesini sağlayan bu teknolojinin, çoğu internet düşkünü tarafından el sıkışma ve sarılma harici amaçlarla da kullanılacağı kesin.

Okuyucu Yorumları