MS Surface'i başarılı yapacak 5 özelliği

MS'un yeni Surface tabletlerinin bu 5 özelliği, onu iPad'in ciddi bir rakibi haline getirebilir!

Surface'in 5 "üstün" özelliği

Microsoft'un yeni Surface tabletleri, tabletlerde gerçekten büyük bir yenilik yaratabilir mi? Bunun cevabını zaman içinde tüketiciler verecek. Ancak bizce Surface'in sahip olduğu bu 5 özellik, onu Apple'ın iPad'i karşısında güçlü bir rakip haline getirebilir.

Klavye: Microsoft, Surface tabletler için iki farklı klavye sunacak. Bunlardan bir tanesi, basınca duyarlı düz tuşlara sahip olacak, diğeri ise daha geleneksel, çıkıntılı tuşlara sahip olacak.

Sunulan klavyeler, iPad için sunulan üçüncü parti klavyelere göre daha iyi görünüyor. Touch Cover klavye 3 mm kalınlığında. Geleneksel tuşlara sahip olan Type Cover ise sadece 5 mm'lik bir kalınlığa sahip. Stil tutkunları için farklı renkte seçenekler de sunulacak.

Boyut, USB portları

Boyut, USB portları

Boyut: Apple'ın diğer tabletlerin çoğunu utandıracak stil sahibi, ince bir tablet meydana getirdiğini kabul etmeliyiz. Surface'in bir avantajı ise 10.6 inç'lik ekranının iPad'inkinden neredeyse 1 inç daha büyük olması. Microsoft'a göre ekran oranı filmlere göre optimize edilmiş. Bu ise filmlerde görüntünün alt ve üstünde bulunan siyah çubukların ortadan kalkması anlamına geliyor.

Windows RT'li Surface, iPad'den 1 milimetre daha küçük, Windows 8 Pro'lu model ise 13.5 milimetre kalınlığında. RT sürümünün ağırlığı iPad ile hemen hemen aynı, Pro ise yaklaşık 910 gram.

USB portları: Surface'in iki sürümü de veri aktarımını daha kolay hale getirecek iki USB portu ile geliyor. Cihazın RT sürümü USB 2.0 portlara sahipken, Windows Pro'lu tablet USB 3.0 portları ile daha yüksek bir aktarım hızı sunuyor.

İşlem gücü, Xbox SmartGlass

İşlem gücü, Xbox SmartGlass

İşlem gücü: Microsoft, yeni tabletlerinde bir PC'de yaptığınız işleri aynı şekilde yapabilmenizi istiyor. Tabletler, şimdiye dek akıllı cepler ve PC'ler arasında bir konumda bulunuyordu. Ancak Microsoft, Metro arayüzünde çalışan Office 13, Surface ile fiziksel klavye kullanabilme olanağı gibi yeniliklerle bunu değiştirmek istiyor.

Cihazın Windows Pro sürümü, bir Intel i5 işlemci ile çalışıyor ve 128GB dahili depolama alanına sahip. Surface'in Windows RT sürümünde hangi işlemcinin kullanıldığı ise bilinmiyor.

Xbox SmartGlass: SmartGlass, bir akıllı cebi veya tableti Xbox ile bağlamanıza ve yeni içeriklere ulaşmanıza izin veriyor. Örneğin Xbox ile televizyon seyrederken tabletinizden seyrettiğiniz program ile ilgili ek içeriklere ulaşabiliyorsunuz. Microsoft'un bu özellik ile hangi içerikleri sağlayacağı, şimdilik bilinmiyor. Yine de SmartGlass, cihazları kullanma şeklimizi değiştirebilecek bir teknoloji olabilir.

Okuyucu Yorumları