MS'ten beklenmeyen iptal kararı

Microsoft bu iki cihazı büyük şovlarla piyasaya sürmüştü ama sadece 6 hafta sonra tarihe karıştılar.

6 haftada tarih oldular!

Microsoft'un cep telefonu üretip üretmeyeceği aylarca konuşulmuştu. Sonunda ortaya bu iki cep telefonu çıktı: Kin 1 ve Kin 2. İki telefon parlak reklam kampanyalarıyla duyuruldular, Windows Phone 7'nin kalesi olacakları söylendi, 6 hafta önce ABD'de piyasaya sürüldüler. Sıra tam da Avrupa'da piyasaya sürülmeye gelmişken, Microsoft herkesi şaşırtan şok açıklamasını yaptı: "Kin 1 ve Kin 2'yi artık üretmeyeceğiz, Avrupa'ya gelmeyecekler, projeyi durduruyoruz."

Bu açıklama, Microsoft'un cep telefonu üretme hayallerinin büyük bir hüsranla sonuçlandığı anlamına geliyor. ABD'de 6 hafta önce piyasaya sürülen iki cep öylesine kötü satış rakamlarına imza attı ki, Microsoft bu kararı almak zorunda kaldı. Açıklamada, Kin 1 ve Kin 2 projesi ile ilgilenen ekibin Windows Phone 7 ekibine dahil edildiği, projeden geriye kalan birikimin, Windows Phone 7'nin geliştirilmesinde kullanılacağı söylendi.

Peki ama elde kalan telefonlar ne olacak? Microsoft, ABD'de satışların, stoklar tükenen kadar devam edeceğinin altını çiziyor. Bunun için Verizon ile iş birliği yapmaya devam edilecek.

Kin 1 ve Kin 2 neler sunuyordu?

Kin 1 ve Kin 2 neler sunuyordu?

Kin 1'de QVGA ekran, 4GB dahili bellek, 5 Megapiksel kamera, LED flash, QWERTY klavye bulunuyordu. Kin 2 ise HVGA ekran, geniş QWERTY klavye, 8 megapiksel kamera, 8GB dahili bellek içeriyordu.

Her iki cep telefonu da WiFi, Bluetooth ve 3G özellikleriyle donatılmıştı. Online depolama ile WiFi+ Bluetooth bir arada kullanılabiliyordu. Ağ üzerinden Firmware güncellemesi yapmak, oyun hariç online Zune hizmetlerine bağlanmak ve hatta iTunes hesabınızla senkronize etmek mümkündü. Her iki cep telefonu da Flash ya da Silverlight kullanmıyordu. 3. Parti yazılımlar desteklenmiyordu.

Kin serisinin en önemli özelliği gençlere hitap eden canlı ve ilginç tasarımlarıydı.

Okuyucu Yorumları