MS'ten gizli Windows 7 modu açıklaması!

Microsoft, Windows 7'nin gizli Tanrı Modu hakkında ilk kez konuştu; bakın neler dedi?

MS'ten Windows 7 açıklaması!

Windows 7'nin kontrol panelinin alt bölümlere ayrılması ve bunlara ulaşmanın vakit alması bazı kullanıcıların hoşuna gitmiyor.

Windows 7'nin özel God Mode lakaplı, bütün kontrolleri tek bir sayfada toplayan kontrol panelini geçtiğimiz günlerde size tanıtmıştık. Bu modun yaygın bir şekilde kullanılması Microsoft'un da dikkatini çekti ve yazılım devinden bu konuyla ilgili bir açıklama geldi.

Resmi bir nitelik taşımayan bu açıklama Bradon Paddock'tan, kendine ait blog aracılığıyla geldi. "GodMode" teriminin istenildiği gibi değiştirilebileceğini, önemli olanın arkasından gelen nokta ve kod olduğunu belirten Paddock, bu özelliğin kullanılması için hiç bir neden göremediğini söylüyor.

Sadece Kontrol paneli size yeter!

Sadece Kontrol paneli size yeter!

Paddock, Windows 7'nin kendi kontrol panelinin kullanıcıların kolay erişimi için tasarlandığını, bu ortaya çıkartılan modun kullanıcıların yaygın kullanımı düşünülerek tasarlanmadığını belirtti. Yani Paddock'a göre bu mod standart Windows kullanıcılarına göre değil; kontrol paneli zaten tüm ayarları içeriyor. Ama Godmode olarak bilinen bu özelliği tam olarak ne amaçla tasarladıkları konusunda net bir açıklama da yapmıyor.

Paddock her ne kadar kullanmanıza gerek yok dese de, Windows'u kurcalamayı seven kullanıcıların, bu açıklamadan sonra bu özellikten vazgeçmesi için sağlam ve geçerli bir sebep görünmüyor. Zaten "Godmode" olarak ünlenen bu özelliğin çok da ciddi bir güvenlik riskine yol açmadığı açıkça ortada...

Okuyucu Yorumları