MS'u düşündüren adam!

Xbox'un ortaya çıkışında büyük rol oynayan bu adam, şimdilerde Microsoft'u kara kara düşündürüyor!

MS'u düşündüren adam!

Yıllar evvel Xbox adlı cihazın yapımında büyük rol oynamış bir kişi, bugünlerde başladığı yerden çok uzak bir noktada ve artık her şeyi kendisi yapmak istiyor.

Seamus Blackley... Kendisi kariyerine fizikçi olarak başladı ama geçen zaman içerisinde Looking Glass Stuidos isimli firmada; Flight Unlimited, Ultima Underworld ve System Shock gibi oyunlarda tasarımcı olarak çalışmaya başladı. 1998 yılındaysa Jurassic Park Trespasser isimli oyunun yapımcı koltuğunda oturdu ama oyun çok ağır eleştirilere maruz kaldı.

Nihayetinde, Microsoft'a katılan Blackley, şu anda satış rekorları kıran Xbox 360'ın ilk versiyonu olan Xbox'ın yapımcı ekibine liderlik etti. Basınla yakın ilişkiler içerisinde olan Blackley, kurmak için çabaladığı, Capital Entertainmet Group isimli finans şirketinin başarı elde edememesi üzerine, Creative Artists Agency (CAA) olarak bilinen firmaya, oyun dünyası için çok önemli olan kişilerle beraber katıldı.

Geçtiğimiz günlerdeyse CAA'daki işinden ayrılacağını belirten ünlü oyun yapımcısı, kendi oyun yapım stüdyosunu açacağını belirtti. Gözlerse şimdiden firma tarafından yapılacak ilk açıklamaya çevrilmiş durumda. Microsoft ise, önemli bir çalışanını kaybettiği gibi, uzun vadede zorlu bir rakip de kazanmış durumda.

Okuyucu Yorumları