MS'un tarayıcı tablosu rakipleri çok kızdırdı

MS, IE8 ile rakiplerini karşılaştırdı. Fakat bu karşılaştırma Mozilla ve Google'ı çok kızdıracak...

MS'a göre tarayıcılar

Microsoft, yeni tarayıcısı Internet Explorer 8 ile gurur duyuyor. Bilişim devinin şimdiye kadar ürettiği tarayıcılar arasında IE8'in en iyisi olduğu konusunda ise pek çok kişi hem fikir. Fakat Microsoft'a göre IE8 sadece firmanın yaptıklarının değil, şimdiye kadar yapılmış olanların da en iyisi. Microsoft, hazırladığı Tarayıcı Karşılaştırma Tablosu'unda bu düşüncesini çok net bir şekilde ortaya koyuyor.

Tabloda IE8, Firefox ve Chrome farklı konulara göre karşılaştırılıyor. Her satırdaki karşılaştırmanın yanında bir de açıklama satırı eklenmiş. Bu yorumlara bir örnek olarak "Özelleştirilebilirlik" satırındaki açıklama gösterilebilir. Bu açıklamada Microsoft şunları söylüyor;
"Tabi ki Firefox'un oldukça fazla eklentisi bulunuyor, Fakat Firefox için indirmek isteyeceğiniz eklentilerin büyük bölümü hali hazırda IE8 ile birlikte geliyor".

Microsoft'un tablosunu ve tüm açıklamalarını şu sayfadan görebilirsiniz (İngilizce). Ayrıca bu sayfada da MythBusting denilen ve IE hakkında yaygın olarak bilinen yanlış bilgiler yanıtlanıyor.

Okuyucu Yorumları