MS, ünlü müzik çalıcısından vaz geçiyor!

Microsoft'un öldü mü kaldı mı bir türlü anlayamadığımız markası bu kez gerçekten öldü. Ama kısmen...

Bu kez öldü; ama kısmen...

Microsoft'un medya çalıcı cihazı Zune player'ı artık üretmeyeceğine dair dedikodular tekrar gündeme geldi. Bloomberg'e göre Microsoft Zune player'ın üretimini durduracak ancak 'Zune' markası, Windows Phone 7 ve Xbox 360'da medya çalıcı olarak yaşamaya devam edecek.

Microsoft'un Zune'dan vazgeçmesinin nedeni ise cihaza olan 'ilginin azlığı'. Geçen ay ortaya çıkan bazı raporlara göre, Microsoft Zune markasını kapatmayı ve fikri haklarını çeşitli ürün gruplarına bölmeye planladığını söylüyordu. Zune'un Microsoft'un ürün entegrasyon planlarında bulunmamasına odaklanan spekülasyonlar, Microsoft'un Zdnet'e yaptığı bir açıklamada yalanlandı.

Zdnet'e açıklama yapan Microsoft, Zune hizmetlerinin herhangi bir şekilde 'öldürülmeyeceğini', müzik ve video hizmetinin Xbox Live, Windows PC'leri, Zune cihazları, WP7 gibi platformlarda, Bing ve MSN'de sunulmaya devam edeceğini söyledi.

Zune player, Microsoft tarafından 2006 yılında, rakibi Apple'ın beşinci jenerasyon iPod'u piyasadayken tanıtılmıştı ve ona göre bazı avantajlı özellikler sunuyordu.

Okuyucu Yorumları