MS Win7 fiyatlarıyla riskli bir kumar oynuyor

Win 7 fiyatları açıklandı; yüksek fiyatlara tepki yağdı. Peki ama MS bu konuda ne düşünmüş olabilir?

Windows 7 kumarı!

Windows 7 Türkiye fiyatları için tıklayın...

Windows 7 ABD fiyatları için tıklayın...

Microsoft'un Windows 7 fiyatlarını açıklanmasının ardından tepkiler büyüyor. Çoğu kullanıcı Microsoft'un bu yüksek fiyatlar ile kendi hatalarını kullanıcılara ödetmeye çalıştığını düşünüyor.

Microsoft'un kriz döneminde açıkladığı en düşüğü 120 dolar olan yüksek fiyatlar çoğu kullanıcı için "hayal kırıklığı" anlamına geliyor. Microsoft ya zaten bunu istiyor ya da Vista kullanıcılarının sorunlu sistemlerinden kurtulmak için her şeyi yapabilecek olmalarına güveniyor. Bu koşullarda Windows 7'ye kavuşacak kullanıcılar sadece yeni bilgisayar alacaklar olabilir.

Vista ilk çıktığında XP kullanıcılarını da kendine çekmiş, ama ortalama performanslı bilgisayara yüklendiğinde bir faciaya neden olmuştu. SP1 güncellemesinden sonra performansı kabul edilebilir seviyelere ulaşsa da bu kötü ünü peşini bırakmadı. Microsoft Windows 7'nin de aynı kötü üne sahip olmaması için sistemi yeni bilgisayarlara özel bir hale getirmek istiyor olabilir.

Her iki durum için de Microsoft'un bir kumar oynadığını söylemek yanlış olmaz. Kumarın sonuçlarını ise ancak sene sonunda öğrenebileceğiz.

Okuyucu Yorumları