MS'in Windows 10'u tanıtırken atladığı şey!

Microsoft, Windows 10 tanıtımında pek çok şeyden bahsetti; ama galiba bunu unuttu!

Microsoft'un atladığı şey!

Windows 10, yenilikleriyle tam anlamıyla teknolojik bir harika. Microsoft, dün gösterdiği holografik teknolojiler, gelişmiş verimlilik uygulamaları, yeni web tarayıcısıyla trendi belirleyen dev bir firma olduğunu bir kez daha gösterdi.

Ancak dünkü etkinlikte Microsoft'un tamamen atladığı bir konu vardı: Güvenlik. Firma, ilk Windows 10 tanıtımında yeni işletim sisteminin, tüm işletim sistemlerindeki en üstün güvenlik özellikleriyle geleceğini söylemişti. Ancak işletim sistemi bölümünün başkan yardımcısı Terry Myerson, dün bu konuya hiç değinmedi; güvenliğe yönelik herhangi bir uygulama, özellik veya cihazdan bahsetmedi.

Durum neden endişe verici?

Windows 8'in hacker'ların oyuncağı haline geldiği biliniyor. Google, geçtiğimiz ay Windows 8'de bulunan kısıtlı kullanıcıların hassas işlevlere erişmesine izin veren bir açığı ortaya çıkarmıştı. Daha önceyse hacker'lar, Windows 8'in "resimli parolasını" aşmayı başarmışlardı. Kasım'da ise hacker'lar, web sunucularını, FTP sunucularını, dahili ağları ele geçirmeyi başarmış, onlar üzerinde kod çalıştırabilmişlerdi. Bunlar, elbette yaşanan sorunların küçük bir kısmı.

Microsoft, Windows 10'un güvenlik yeniliklerini anlatma konusunda geçmişte harika bir iş çıkarmıştı. Ancak firma, bizce dün güvenlik yeteneklerinden bahsetmek için eline geçen harika bir fırsatı kaçırdı. Yine de Microsoft'un bir sonraki Windows 10 etkinliğinde güvenlik konusuna yeterince yer vereceğinden umutluyuz.

Okuyucu Yorumları