MS, yine Win 7 RC tarihi verdi ve vazgeçti...

Windows 7 RC konusunda Microsoft'tan bir hata daha mı? Önce tam tarih verdiler, sonra sildiler...

Bir Win 7 hatası daha mı?

Mart ayı içerisinde Microsoft'un sitesinde merakla beklenen Windows 7 RC'in ne zaman yayınlanacağına dair bir tarih ortaya çıkmış ve kısa süre bu tarih ortadan kaybolmuştu. Buna benzer bir yanlışlık bir kez daha yaşandı. Üstelik bu kez Windows 7 RC indirme seçeneği de vardı.

Microsoft'un partner programı bölümünde ortaya çıkan sayfada şunlar yazılıydı: "İş Ortakları: Eğer MSDN veya TechNet üyeliğiniz varsa Windows 7 RC'i şimdi indirebilirsiniz. Yoksa 5 Mayıs 2009'da indirebilirsiniz". Yani bu yazıya göre şu anda Windows 7 RC, MSDN ve Technet üyeliği olan iş ortakları için hazır ve diğer kullanıcılar 5 Mayıs'ı beklemek zorundalar. Fakat şu anda sitenin hiçbir yerinden Windows 7 RC'yi indirmek mümkün değil.

Microsoft çok geçmeden bu hatayı fark ederek, sayfayı yayından kaldırdı ve Beta sayfasına geri döndü. Bu sayfayı görüp Microsoft'un destek hattını arayan kullanıcılara ise şu açıklama yapıldı; "Şu aşamada sadece Dell veya Siemens gibi OEM iş ortakları Windows 7 RC'yi test etme imkanına sahipler, işletim sistemi henüz diğer üyeler için yayınlanmadı".

Önce yayınlanan, ardından yayından kaldırılan açıklamanın ne kadar doğru olduğunu, Microsoft'un yeni bir hata yapıp yapmadığını ancak önümüzdeki günlerde anlayabileceğiz...

İlgili Windows 7 sayfasına buradan ulaşabilirsiniz...

Okuyucu Yorumları